8.3.2017 18:10

Επικίνδυνες και παράνομες διαφημιστικές πινακίδες

Όπως είναι γνωστόν, οι πάσης φύσεως διαφημιστικές πινακίδες κατά μήκος των λεωφόρων έχουν ήδη από το 2010 απαγορευθεί αυστηρά, διότι είχαν καταστεί αιτία θανατηφόρων ατυχημάτων, λόγω απόσπασης της προσοχή των οδηγών. Στα πλαίσια αυτής της διάταξης απομακρύνθηκαν τότε και οι πολυπληθείς σχετικές  πινακίδες από την άγουσα στο αεροδρόμιο της πόλεώς μας λεωφόρο.

Ατυχώς, το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν   στην εν λόγω λεωφόρο οι ποικίλου μεγέθους διαφημιστικές πινακίδες, κάποιες μάλιστα των οποίων είναι  και φωτεινές, με συνέπεια τη νύκτα, με τον πολύχρωμο εναλλασόμενο   φωτισμό τους , να τυφλώνουν  κυριολεκτικά τον από και προς την πόλη κινούμενο οδηγό.

Θέλω να πιστεύω ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες θα σπεύσουν να αποκαταστήσουν  τη νομιμότητα, όχι μόνον διότι η όποια αμέλεια (όπως συνάγεται από πάμπολλες σχετικές δικαστικές αποφάσεις) αποτελεί βαρύτατο ποινικό αδίκημα για την αμελούσα να πράξει τούτο Υπηρεσία, αλλά και διότι -και αυτό είναι το σοβαρότερο- εκτίθενται σε άμεσο κίνδυνο  ανθρώπινες ζωές.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ