8.3.2017 18:10

Επικίνδυνες και παράνομες διαφημιστικές πινακίδες

Όπως είναι γνωστόν, οι πάσης φύσεως διαφημιστικές πινακίδες κατά μήκος των λεωφόρων έχουν ήδη από το 2010 απαγορευθεί αυστηρά, διότι είχαν καταστεί αιτία θανατηφόρων ατυχημάτων, λόγω απόσπασης της προσοχή των οδηγών. Στα πλαίσια αυτής της διάταξης απομακρύνθηκαν τότε και οι πολυπληθείς σχετικές  πινακίδες από την άγουσα στο αεροδρόμιο της πόλεώς μας λεωφόρο.

Ατυχώς, το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν   στην εν λόγω λεωφόρο οι ποικίλου μεγέθους διαφημιστικές πινακίδες, κάποιες μάλιστα των οποίων είναι  και φωτεινές, με συνέπεια τη νύκτα, με τον πολύχρωμο εναλλασόμενο   φωτισμό τους , να τυφλώνουν  κυριολεκτικά τον από και προς την πόλη κινούμενο οδηγό.

Θέλω να πιστεύω ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες θα σπεύσουν να αποκαταστήσουν  τη νομιμότητα, όχι μόνον διότι η όποια αμέλεια (όπως συνάγεται από πάμπολλες σχετικές δικαστικές αποφάσεις) αποτελεί βαρύτατο ποινικό αδίκημα για την αμελούσα να πράξει τούτο Υπηρεσία, αλλά και διότι -και αυτό είναι το σοβαρότερο- εκτίθενται σε άμεσο κίνδυνο  ανθρώπινες ζωές.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ