1.11.2012 10:12

Επέτειος σημαίνει μνήμη και τιμή

 
 Με όλα όσα κωμικοτραγικά είχαν συμβεί την προηγούμενη χρονιά την 28η Οκτωβρίου στην πατρίδα μας είχα γράψει για το τι συμβολίζουν οι εθνικοί επέτειοι. Γράφω και σήμερα, παρά τη βελτιωμένη αλλά απαράδεκτη κατάσταση που κάποιοι παρωπιδοφόροι ανεγκέφαλοι συνεχίζουν να δημιουργούν και μάλιστα εις βάρος των φορολογούμενων πολιτών που πληρώνουν το μάρμαρο της βλακείας τους, παρά την υποκριτική στάση τους για στήριξη ενάντια στα σκληρά μέτρα επανάκαμψης της οικονομίας.
 
 Ακούσαμε για δυο χιλιάδες αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη, για 700 στην Αθήνα, για 500 στην Πάτρα, για ολόκληρη τη δύναμη των αστυνομικών διευθύνσεων όλης της περιφέρειας της Χώρας, για κιγκλιδώματα, για περιφράξεις ολόκληρων τετραγώνων, για αποκλεισμούς μεγάλων περιοχών. Αυτά όλα έχουν κόστος που το πληρώνει ο πολίτης, ενώ δε χρειάζεται, δεν είναι απαραίτητο, αφού τα παιδιά μας, οι ένοπλες δυνάμεις και οι ανάπηροι πολέμου παρελαύνουν και αυτούς τιμούμε, αφήνοντας τη μνήμη να τρέξει στους αγώνες για ελευθερία και Εθνική ανεξαρτησία, των πατεράδων και παππούδων μας.  
 
 Στη Θεσσαλονίκη άκουσα ότι ήθελαν να παρελάσουν βουλευτές και οπαδοί κάποιας πολιτικής παράταξης, γιατί αλήθεια; Από ποια μάχη απόκτησαν αναπηρία, εκτός της εγκεφαλικής από την κομματική τους φανατική προσήλωση και πρέπει να πληρώνουμε οι υπόλοιποι που είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία; Τους αρνηθήκαμε το δικαίωμα τις υπόλοιπες 362 ημέρες του χρόνου να διαμαρτυρηθούν για ό,τι θεωρούν παράλογο, αντιλαϊκό ή αντιδημοκρατικό;
 
Γιατί αρνούνται αυτοί το δικό μας δικαίωμα να αποδώσουμε τιμή στους προγόνους μας, να καμαρώσουμε τα παιδιά μας, να νιώσουμε αίσθημα Εθνικής ανάτασης και ασφάλειας βλέποντας τις ένοπλες δυνάμεις της Χώρας, γιατί μας στερούν τη δυνατότητα με την ευκαιρία να πούμε στο σπίτι δυο λόγια στα παιδιά μας για την ιστορία αυτών των αγώνων, αφού στα σχολεία δεν τα διδάσκονται, γιατί μηδενίζουν και ισοπεδώνουν τα πάντα στο όνομα του κομματισμού και της παράταξης;
 Εμείς αυτά τιμούμε αυτή την ημέρα και όχι αυτούς που βρίσκονται στην εξέδρα και θέλουν αυτοί να τους κατεβάσουν.
 
 Επειδή όμως πρόκειται περί ανεγκεφάλων ή τραμπούκων που δεν νουθετούνται, σήμερα προτείνω εμείς οι ίδιοι, η συντριπτική πλειοψηφία που ασπαζόμαστε τον σεβασμό και την μνήμη των Εθνικών επετείων, ας τις προστατέψουμε, ας οργανωθούμε και να είμαστε έτοιμοι με κάθε τρόπο να τους αποτρέψουμε από την φασιστική και αμαυρωτική επιβουλή τους. Ας τις περιφρουρήσουμε εμείς.
 Ίσως ακούγεται ακραίο, σίγουρα κάποιοι θα το παρεξηγήσουν. Μπορεί ως πρόταση να χαρακτηρισθεί ως στερούμενη λογικής και απόρροια παρορμητισμού, όμως ειλικρινά είναι πλέον η μόνη λύση, αφού δεν προκαλούμε, δε γινόμαστε θύτες, αντίθετα προκαλούμαστε, γινόμαστε κάθε φορά θύματα στις ορέξεις ψευτοδημοκρατών φασίζουσας νοοτροπίας και αναρχικής συμπεριφοράς, που επιδιώκουν ετσιθελικά να επιβάλλουν τις απόψεις τους.
 
 Ίσως αυτό αποφέρει αποτελέσματα, αφού αυτοί οι τύποι είναι και θρασύδειλοι που εκμεταλλεύονται την υπομονή, τη λογική, τον πατριωτισμό και τη Δημοκρατικότητα μας. Ίσως ακόμα, το χείριστο, να επιδιώκουν το διχασμό, ας τους τσεκάρουμε τους κούφιους.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ