22.11.2012 10:30

Εκφραστής των σοφών του τοπικού πολιτικού συστήματος ο Ν. Κατσαράκης

Τα παπαγαλάκια της κεντρικής εξουσίας, διά των εκπροσώπων τους, χτύπησαν και στη Χίο. Σύμφωνα με τον κ. Κατσαράκη για ό,τι στραβό και ανάποδο σ’ αυτόν τον τόπο υπεύθυνη είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Δεν είναι τυχαίες οι απόψεις αυτές από τον κ. Κατσαράκη τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όπου εντείνεται  ένα γενικότερο σχέδιο, το οποίο προωθούν οι μεγαλοκαναλάρχες των Αθηνών, κατευθυνόμενοι από την πολιτική ντόπια και κεντρική νομοκουλτούρα, (σ.σ. προφανώς ο δήμαρχος εννοεί νομενκλατούρα), η οποία εμπρός στα αδιέξοδα που δημιούργησε και συνεχίζει να δημιουργεί, προσπαθεί -όλο και πιο έντονα το τελευταίο διάστημα-  να μεταθέσει τις ευθύνες της στο πιο αξιόπιστο κομμάτι διοίκησης που έχει μείνει στον τόπο. 
Ειδικότερα σήμερα για την τοπική μας κοινωνία ο Δήμος είναι το τελευταίο αποκούμπι του πολίτη,  που πέρα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη χρηματοδότηση με τα προγράμματα κοινωνικών δομών και μέριμνας (βλ. κοινωνικό παντοπωλείο, παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, προγράμματα στήριξης ευπαθών ομάδων) προσπαθεί καθημερινά να κρατήσει όρθια την κοινωνία απ΄ την κατάρρευση.
Εκμεταλλευόμενοι  τα κοινοτικά προγράμματα και το ΕΣΠΑ, δεκάδες έργα και επενδυτικές δράσεις ειδικότερα από το Δήμο Χίου είναι σε εξέλιξη κάτω από τις χειρότερες συγκυρίες, αγκυλώσεις και δυσλειτουργίες που προκύπτουν και από την εφαρμογή του Καλλικράτη.
Καταλήγοντας διερωτώμεθα. Ο κ. Κατσαράκης, ζώντας σε αυτή την κλειστή και μικρή κοινωνία της Χίου, αυτά δεν τα γνωρίζει; Μα και βέβαια τα γνωρίζει, αφού άλλωστε είναι διευθυντής της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας που εκδίδεται στη Χίο.
Απλούστατα ο κ. Κατσαράκης με την ιδιότητά του αυτή μετατρέπεται σε ένα κομμάτι της πολιτικής εξουσίας στη Χίο (λόγω και των διασυνδέσεων του με το σύγχρονο πολιτικό σύστημα), στόχοι του οποίου είναι η απαξίωση των τοπικών θεσμών. Ο κ. Κατσαράκης μετατρέπεται σε εκφραστής των σοφών του τοπικού πολιτικού συστήματος, που νομίζουν ότι μπορεί να έχουν άποψη και λόγο επί παντός επιστητού.
Τους πληροφορούμε ότι και άλλοι είχαν τέτοιους σκοπούς, όταν το πολιτικό σύστημα ήταν πιο δυνατό και εύρωστο, αλλά απέτυχαν. Πολύ δε περισσότερο σήμερα εν μέσω της πλήρους κατάρρευσης και απαξίωσης αυτό το ετοιμόρροπο πολιτικό σύστημα δε μας φοβίζει, διότι θα διαλυθεί και θα τερματισθεί πολύ σύντομα, μαζί με τους όψιμους εκπροσώπους και προωθητές του στο νησί μας.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ