6.6.2013 15:59

Είδε ο αιρετός την κορδέλα κι… αφήνιασε

Ξέρετε πόσο καιρό περίμεναν οι αιρετοί να παραβρεθούν σε μια εκδήλωση που να έχει και ολίγον κορδέλα; Πολύ… 

Όταν βρήκαν την ευκαιρία (στην περίπτωση μας την παράδοση του ΧΥΤΑ στα νότια) ακολούθησαν τη γνωστή πεπατημένη.

Έστειλαν προσκλήσεις στα Μ.Μ.Ε., μη στολιστούν άδικα και δε τους δει το πόπολο, έβαλαν τις γραβατάρες τους και τα γυαλισμένα τους παπούτσια και κατηφόρισαν στα Πόδορα για την παράδοση! Εκεί, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για το έργο που πάντα… κατόπιν ενεργειών τους ολοκληρώθηκε, υποσχόμενοι ότι η αυτδιοίκηση ως γνήσιος υπηρέτης του λαού, μόλις τώρα ξεκινά το ταξίδι για την αναμόρφωση και ανάπτυξη της Χίου. Τόσο όμορφα….

Φυσικά σε τέτοιες τελετές είναι σχεδόν υποχρεωτικό ότι πρέπει να παραβρεθούν όλοι οι σύμβουλοι της δημοτικής και περιφερειακής πλειοψηφίας. Υποχρεωτικό! Ειδάλλως, με τρεις και έναν κούκο ποιος να καταλάβει ότι κάτι μεγάλο εγκαινιάζεται, παραδίνεται τέλος πάντων;

Έτσι λοιπόν μαθημένοι οι οπαδοί της κορδελοθρησκείας ευλογούν ο ένας τα γένια του άλλου και μαζί τα γένια τους και προετοιμάζονται για το επόμενο χτύπημα, όποτε το επιστρέψουν οι συνθήκες.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι στη συνείδηση του λαού όλα αυτά αποτελούν ένα θλιβερό σκηνικό ικανοποίησης πολιτικής ματαιοδοξίας. Δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος, ρεαλιστικός λόγος, που να υποχρεώνει πλέον τους αιρετούς σε τέτοιου είδους φθηνές εκδηλώσεις προβολής. Θέλουν και τα κάνουν από μόνοι τους, ικανοποιούνται μόνοι τους, την ίδια στιγμή που όλα αυτά δεν αφορούν κανέναν, πλέον.

Αποτελούν κατάλοιπα, επιτρέψτε μου να τονίσω κυρίως πασοκικά, που ο κόσμος τα καταδίκασε μια για πάντα και τα αποστρέφεται.

Εφόσον όμως η κοινωνία έχει αλλάξει, η ζωή έχει δραματοποιηθεί, οι προτεραιότητες έχουν μεταβληθεί άρδην και οι αιρετοί οφείλουν να αφήσουν στα χρονοντούλαπα της ιστορίας τέτοιες συνήθειες και να αποφασίσουν με σοβαρότητα και σύνεση ότι η διαχείρισή τους επιβάλλεται να λάβει νέα χαρακτηριστικά. Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν να παρασυρθούν σε λογικές που ο κόσμος θα καταδικάσει ξανά και είναι καθ’ όλα έτοιμος.

Για φανταστείτε όμως… Τελετή λέει, Παράδοσης – Παραλαβής του ΧΥΤΑ… Αστεία πράγματα, που δυστυχώς αδυνατούν να δουν οι υπεύθυνοι κατάματα…

Άντε λοιπόν,  με το καλό και στα εγκαίνια των χώρων στάθμευσης για τα ποδήλατα! Αφού δε βάζετε μυαλό, κόσμος σας περιμένει…

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ