14.8.2012 12:14

Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα

 
Σε συνέχεια επιστολής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Π.Σ. Χίου, σχετικά με την πορεία των έργων, που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Χίου, αναφέρετε στον σχολιασμό σας ότι από την αντιπολίτευση η κριτική εστιάζεται στην Π.Ε. Χίου κι όχι στην πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου.
            Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι ο νυν Δήμαρχος Χίου, κατά την 8χρονη θητεία του ως Νομάρχης Χίου, τα προηγούμενα χρόνια δημοπράτησε μια σειρά από έργα, τα οποία, σύμφωνα με το νόμο Καλλικράτη, πρέπει να ολοκληρωθούν από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου.
            Είναι δυνατόν 2,5 χρόνια μετά τη δημοπράτηση του δρόμου Καρδαμύλων – Χίου, του λιμανιού της Λαγκάδας, των σωληνώσεων του Κατράρη, του σχολικού κέντρου Καμποχώρων, της κατασκευής του Κολεγίου και τόσων  άλλων έργων, που αφήσαμε παρακαταθήκη, να είναι υπεύθυνη η πρώην Ν.Α. Χίου;
            Ένα έργο, προκειμένου να ενταχθεί, να δημοπρατηθεί και να ολοκληρωθεί, χρειάζεται συνεχή φροντίδα και επαγρύπνηση, για να ξεπεραστούν τα τεχνικά, γραφειοκρατικά ή άλλα προβλήματα προκύπτουν στην πορεία υλοποίησης.
            Αυτή τη διαδικασία ακολουθήσαμε τα τελευταία χρόνια κι εντάξαμε τόσα έργα στο ΕΣΠΑ ως Ν.Α. Χίου και με τους ίδιους ρυθμούς προχωράμε στην ένταξη και δημοπράτηση νέων έργων στο Δήμο Χίου.
            Αν λοιπόν κάποια έργα βρίσκονται σε τέλμα για τους παραπάνω λόγους, δεν οφείλουμε να απολογηθούμε εμείς, δύο χρόνια μετά την παράδοση τους στην Π.Ε. Χίου.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ