29.2.2012 17:53

«Δε θέλουμε θέσεις εργασίας»

               Δε θέλουμε θέσεις εργασίας ούτε ανάπτυξη θέλουμε, ούτε τα πλεονάσματα ούτε και τα ελάσματα.  Όλα αυτά δε μας αφορούν αφού με τις συνεχείς μειώσεις των αποδοχών μας και με τις συνεχείς αποτυχίες των προγραμμάτων οδηγούμαστε μονίμως σε μισθούς και συνθήκες  Μπαγκλαντές. Στο Μπαγκλαντές πήγαμε με φορτίο και έχουν θέσεις εργασίας  αλλά είναι όλοι ξεβράκωτοι κουρελιάριδες, άρρωστοι, άστεγοι, βρώμικοι και νηστικοί.  Ούτε στον εχθρό μας δεν ευχόμαστε τέτοια κατάντια. Μας πήρε ένας ‘’πιλότος’’ της στεριάς να μας πάει στις γυναίκες να μουχνίσουμε. Εκεί είδαμε μια γυναίκα με ένα μαραμένο βυζί και ένα ετοιμοθάνατο βρέφος στην αγκαλιά και μας έπεσε όλος ο ‘’ενθουσιασμός’’. Εκεί μας οδηγούν οι νεοφιλελεύθεροι  των λαϊκών κομμάτων της Ευρώπης. Ήρθαν λοιπόν και εδώ αυτά τα εξαθλιωμένα εξαθλιώματα τα οποία σιχαινόμαστε και οικτίρουμε, τώρα βλέπουμε και τους πρώτους εξαθλιωμένους Έλληνες.  Αν είναι λοιπόν να καταντήσουμε Μπαγκλαντέζοι καλύτερο είναι να πάμε να φουντάρουμε από τον Μακελόκρεμο στην άβυσσο, να εξαφανισθούμε από το πρόσωπο της γης.
             Στο Μπαγκλαντές λοιπόν η οικονομία έχει πλεονάσματα και είναι ανταγωνιστική, για να ανταγωνιστούν λοιπόν οι Ευρωπαίοι το Μπαγκλαντές την Κίνα και την Ινδία πρέπει να μας δίνουν μισθούς και συνθήκες Ινδιών. Το πρώτο μνημόνιο ήταν καλό και αν πετύχαινε δε θα είχαμε το δεύτερο και το τρίτο αν το ήθελαν  οι φοροφυγάδες, οι εφοριακοί και αν  ο τεμαχισμένος σε περιχαρακωμένα συμφέροντα λαός έλυνε τα περιχαρακώματα, αν  οι διεφθαρμένοι πολιτικοί (όχι όλοι,) αγνοούσαν το πολιτικό κόστος και τα λοιπά και τα λοιπά. Το πρώτο μνημόνιο δε θα έφερνε τα επόμενα αν δε χαϊδεύαμε τα αυτάκια εαυτών και αλλήλων και οι επόμενες συμβάσεις δε θα γινόταν αποδεχτές αν γινόταν δημοψήφισμα για να ακυρωθεί με την επιχειρηματολογία η προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε.  και να αποδειχθεί ότι πρέπει να πάμε σε δελτία τροφίμων για να αποφύγουμε τα χειρότερα.
              Τώρα δρομολογήθηκε η εφαρμογή της δανειακής και οι διεθνείς αμφιβάλουν για την επιτυχία της, ενώ κανένας δε δίνει ελπίδα μιλώντας για την μελλοντική αποκατάσταση των συνθηκών εργασίας και των αμοιβών. Εμείς που είδαμε αλλεπάλληλες περικοπές μισθών και συντάξεων χωρίς αποτέλεσμα και αλλεπάλληλες αποτυχίες, πιστεύουμε ότι τον Ιούνιο θα πάθουμε νέες περικοπές και συνεπώς νέο εθνικό οικονομικό μαρασμό. Έγινε η  μετάλλαξη των παλαιών δανείων μέσω του κουρέματος με νέα δάνεια  που σε τις νέες συνθήκες χρεοκοπίας που μας δημιουργούν, θα ανακτηθούν στο πολλαπλάσιο με εμπράγματες αξίες. Τη μελλοντική χρεοκοπία υπό  συνθήκες δουλείας θα ακολουθήσει η ανάπτυξη και τα πλεονάσματα αλλά  σε συνθήκες Μπαγκλαντές. Τέτοια ανάπτυξη να μας λείπει. Να ακυρώσουμε  λοιπόν έγκαιρα τις υπογραφές  και τα δάνεια αυτών που δε μας ρώτησαν με  ένα δημοψήφισμα. Να κτίσουμε  μόνοι την  πλούσια χώρα μας από την αρχή,  όπως έκαναν σε δέκα το πολύ χρόνια επιτυχώς  άλλοι λαοί στο εγγύς παρελθόν.
            

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ