16.4.2019 20:04

Βρείτε το πιο καθαρό μήνυμα

Οι μέρες τρέχουν και από την μια στιγμή ως την άλλη θα κληθούμε όλοι να αποφασίσουμε σε ποιων τα χέρια και τα μυαλά βέβαια, θα ακουμπήσει η κοινωνία όνειρα, ελπίδες και φυσικά πρόοδο και εξέλιξη.

Δεδομένων των συνθηκών… και των προθέσεων, όσα σας λένε και μας λένε τα έχετε ξανακούσει. Σας τα είπαν και πριν από 5 χρόνια. Αρκεί γι ’αυτό να βάλετε στο google όνομα υποψηφίου και δηλώσεις του το 2014 και θα εκπλαγείτε. Τότε έταζαν με διακριτικότητα και στόχευση, σήμερα τάζουν αδιάκριτα και έξυπνα καθώς από εραστές της αλλαγής μιας νοοτροπίας που βάλτωσε το νησί, βρέθηκαν να κινούνται στα όρια του επαγγελματισμού με την αυτοδιοίκηση και με κάθε μορφή διοίκησης. Δεν είναι λοιπόν πιο έξυπνοι από εσάς και από μας… Αντίθετα! Είμαστε πιο ώριμοι και σαν άτομα και σαν κοινωνία να φτάσουμε στις επιλογές και στα μηνύματα που δεν περιέχουν «λίγο από πολύ και μπόλικο τίποτα» και φυσικά δεν μας θυμίζουν στο παρά πέντε της επιλογής μας ότι υπάρχουν και ζουν ανάμεσά μας. Είχαν άφθονο χρόνο να το δείξουν.

Στην πολιτική, στην αυτοδιοίκηση, στις θέσεις διοίκησης, οι μηχανισμοί στήριξης, τα κόμματα και οι φορείς δεν στηρίζουν για την καλή τους καρδιά και για να διαμορφωθεί ένα καλύτερο αύριο. Συνήθως θέτουν πλαίσια, προϋποθέσεις, προηγείται έντονο μαγείρεμα. Όλο αυτό το σκηνικό την επόμενη ημέρα των εκλογών μεταφράζεται σε «ομάδες» ή «κλίκες» που απαιτούν το αντίδωρό τους για την στήριξη που παρείχαν. Υπάρχει κανείς που αγνοεί μια τέτοια κατάσταση; Φαντάζομαι πως όχι, εφόσον όλοι αντιλαμβανόμαστε πως είναι διαμορφωμένο το σκηνικό. Μπορούμε όμως να επιτρέψουμε να συνεχιστεί;

Οι εκλογές που έρχονται είναι κρίσιμης σημασίας για την πορεία της Χίου. Για πρώτη φορά ο η σύνθεση απόψεων και ενεργειών στο Δημοτικό ή Περιφερειακό Συμβούλιο θα είναι τόσο αναγκαία για να αλλάξει θέση ακόμη και ένα πετραδάκι που θα καταστήσει τα πράγματα δύσκολα, τουλάχιστον στην αρχική φάση και μέχρι αναγνώρισης των προθέσεων του κάθε συνδυασμού. Για να μην τραφούμε λοιπόν με κουτόχορτο και πιθανό ισχυρές δόσεις σανού, χρήσιμο θα ήταν να εντοπίσετε πριν αποφασίσετε τι θα ψηφίσετε, το πιο καθαρό μήνυμα. Εκείνο που δεν θα σας χαϊδέψει τα μάγουλα αλλά θα σας εξηγήσει ότι αποτελείτε μέρος, έμψυχο υλικό και κινητήριο δύναμη για να προχωρήσει ο τόπος. Διαλέξτε ένα καθαρό μήνυμα που δεν θα σας τυφλώσει από τις υποσχέσεις και τις μεγαλοστομίες αλλά αντίθετα θα σας εξηγήσει ότι τίποτα δεν γίνεται αν προηγουμένως δεν έχει και εσάς συμμετέχοντα. Διαλέξτε εκείνους πους ξέρετε, που εμπιστεύεστε και στην καθημερινότητά σας, που τους έχετε συναναστραφεί και μπορείτε να μιλήσετε εκ μέρους τους. Τους υπόλοιπους ούτε που θα τους ξαναδείτε μπροστά σας, ούτε που θα σας δώσουν άλλη φορά σημασία.

Το καθαρό μήνυμα ακούγεται και δεν χρειάζεται διαμεσολαβητές. Φτάνει παντού χωρίς την ανάγκη κομμάτων και μηχανισμών, αλληλεπιδράσεων με γνωστούς και αγνώστους. Αυτά να αποφύγετε… Γιατί αυτά μας έφεραν εδώ που μας έφεραν να ψάχνουμε κάθε φορά με το φακό για λίγο φως στην μαυρίλα.

Να θυμάστε λοιπόν πως οι εκλογές που έρχονται είναι εκλογές για εκείνους που εκπέμπουν ξεκάθαρα και γνήσια. Οι άλλοι είναι ιμιτασιόν… 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ