8.5.2012 18:39

Βάζω Ιδέες (Α' μέρος)

 
Λέμε τώρα…
1)      Αν πίναμε ντόπιο κρασί που είναι άριστης ποιότητας και όχι ουίσκι, δε θα ήταν καλύτερα για την υγεία μας, την τσέπη και την Εθνική μας οικονομία; Πίνοντας κρασί κάποιος γνωστός μας, ο δικός μας χωριανός, δε θα έβρισκε καμιά ώρα δουλειά παραπάνω;
2)      Αν καταναλώναμε περισσότερα χιώτικα γαλακτοκομικά στα σπίτια μας, στα μαγαζιά μας, θα υπήρχε το πρόβλημα με την απορρόφηση του γάλακτος από τους κτηνοτρόφους; Και βέβαια όχι. Βέβαια το ίδιο μπορεί και πρέπει να σκέπτονται αλληλέγγυα, τόσο οι Χιώτες των Αθηνών, όσο και των άλλων μακρινών πόλεων του εξωτερικού.
3)      Αν οι εφοπλιστές μας, οι Χιώτες εφοπλιστές μας, που ευτυχώς είναι και πολλοί και μεγάλοι και πιστεύω και πατριώτες, έδιναν εντολή, τα κρασιά, τα γαλακτοκομικά, το μέλι και ότι βγάζει η Χίος, να έμπαιναν στα βαπόρια τους για κατανάλωση, φαντάζεστε την στήριξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας;
4)      Πρέπει όλοι μας να αλλάξουμε καταναλωτική συμπεριφορά και πρότυπα. Ψωνίζουμε Ελληνικά προϊόντα, γιατί μόνο έτσι αλληλοβοηθιόμαστε, αρκεί και οι παραγωγοί μας να σκεφθούν πιο σοβαρά ποιότητα, τιμή διάθεσης, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους μας.
5)      Δε μπόρεσα ποτέ μου να καταλάβω – κι ας με συγχωρήσουν οι θιγόμενοι εκπαιδευτικοί – δε ξέρω τι γίνεται και σ’ άλλες χώρες, αλλά γιατί πρέπει να έχουν 3-4 μήνες διακοπές το καλοκαίρι κλπ. Δε θα μπορούσαν, λόγω μορφωτικού επιπέδου, να στελέχωναν εποχιακά τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, ώστε να διευρυνθούν οι ώρες επισκεψιμότητας αυτών των χώρων; Έρχεται ο τουρίστας από την Κίνα κι εμείς έχουμε ωράριο δημοσίου υπαλλήλου στην Ακρόπολη;  Ξυπνήστε! Το ίδιο και με το ωράριο των καταστημάτων στη Χίο κυρίως. Έρχεται το κρουαζιερόπλοιο ή οι τουρίστες από Τουρκία  Κυριακή και είμαστε κλειστά; Είστε καλά; Αφήστε ελεύθερα τα μαγαζιά να ανθίσουν, ιδίως αυτή την εποχή, αλλά όχι μόνο. Όποιος θέλει να πάει για ψάρεμα ας πάει κι όποιος θέλει να δουλέψει, δημιουργώντας και νέες θέσεις εργασίας, ας δουλέψει, 24 ώρες/24ωρο, 365 μέρες το χρόνο.
6)      Ο Δήμος έχει πάρει χαμπάρι, ότι μπορεί να απευθυνθεί στις Βρυξέλλες, χωρίς μεσάζοντες της κεντρικής εξουσίας;
7)      Ο αριθμός ΕΠΤΑ (7) είναι μοναδικός, θυμηθείτε το!
 
Με εκτίμηση
 
        Βαγγέλης Φαφαλιός

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ