9.7.2013 14:32

Αυτά έχει η απαξίωση…

Πόσες και πόσες φορές δεν κάναμε έκκληση να αναβαθμιστεί και να ενισχυθεί με ξεκάθαρες αρμοδιότητες ο ρόλος του Δημοτικού Αστυνόμου;ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΧΙΟΥ

Πόσες και πόσες φορές δεν γίναμε οι «κακοί» που τα βάζουμε με το δημοτικό προσωπικό μιας και  ζητούσαμε να τους δοθεί ο ζωτικός χώρος και η ανεξαρτησία να κινηθούν σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κανονισμός λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας και να μην υποκύπτουν στις απίστευτες πολιτικές πιέσεις που τους όριζε που και πως πρέπει να κινούνται…

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η Τοπική Αυτοδιοίκηση πληρώνει πανάκριβα το τίμημα της δικής της απαξίωσης σε διάφορες προτεραιότητες και μαζί της, πληρώνουν το μάρμαρο και οι Δημοτικοί Αστυνόμοι της Χίου που καλούνται να γίνουν βορά στα σχέδια του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Για τους εργαζόμενους είναι λυπηρό. Πληρώνουν λάθη και παραλείψεις τόσο δικές τους (σε πανελλαδικό επίπεδο), όσο και των πολιτικών προϊσταμένων τους που στάθηκαν ανίκανοι να υπερπηδήσουν τα προβλήματα, να ξεχωρίσουν τις αρμοδιότητες, να τους αφήσουν να κάνουν κυριολεκτικά τη δουλειά τους.

Τώρα, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, όμως η κοινωνία από καιρό είχε στείλει τα μηνύματά της.

Πέραν των απόψεων που εκφράζει ο επικεφαλής συνδικαλιστής των ΟΤΑ Μπαλασόπουλος (τραγική φιγούρα ανθρώπου που έχει μείνει κολλημένος στην εποχή της παντοκρατορίας του δημοσιοϋπαλληλικού συστήματος), η αλήθεια είναι πικρή.

Πριν απαξιώσει ο Μητσοτάκης ο νεότερος την Δημοτική Αστυνομία, την είχε απαξιώσει η κάθε τοπική κοινωνία.

 Όλοι μας, οι περισσότεροι, ακόμη και αυτοί που φωνάζουν σήμερα, έβλεπαν στο πρόσωπο του Δημοτικού Αστυνόμου έναν εργαζόμενο του Δήμου με στολή!

Τίποτα παραπάνω.

Ούτε τον εξομοίωσαν ποτέ με τον Αστυνόμο της Τροχαίας ή της Αστυνομικής Διεύθυνσης, ούτε το «φόβο» του είχανε όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Το προσωπικό βίωσε κυριολεκτικά την ανεπάρκεια του συστήματος να του καθορίσει τον προορισμό του σε τέτοιο βαθμό, που κάθε προσπάθεια έμοιαζε μάταιη.

Επαναλαμβάνω ότι για το προσωπικό είναι τραγικό να χάνει τη δουλειά του. Μπήκαν σε ένα εργασιακό περιβάλλον και προσπάθησαν να ενσωματωθούν σε ένα «σύστημα» που από την αρχή δεν ήξερε τι θα τους κάνει και πως θα τους χρησιμοποιήσει.

Ο Δημοτικός Αστυνόμος δεν κατάφερε ποτέ να ενσωματωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως «φύλακας του Νόμου, της ασφάλειας, της παρανομίας, της καθημερινής διευκόλυνσης των πολιτών». Και είναι γνωστό πως όταν κάτι ξεκινά στραβά, θα τελειώσει θεόστραβα. Όπως δηλαδή και έγινε…

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ