13.7.2012 12:23

Άραγε είμαστε Ιθαγενείς;

 
Με τυμπανοκρουσίες ήρθε το ΝΗΣΟΣ ΠΑΤΜΟΣ στην Χίο. Έκανε εγκαίνια με υψηλές παρουσίες, με τον υπουργό μας, τους άλλους επισήμους, και πλήθος κόσμου να εκθειάζουν την εταιρία, δηλαδή τον Βγενόπουλο. Στην αρχή νόμιζα ότι θα μεταφέρουν δωρεάν, αλλά γελάστηκα γιατί το εισιτήριο θα είναι ελαφρός πιο ακριβό από το Νήσος Χίος .
Άραγε ,θα βοηθήσει στην ανάπτυξη για το νησί μας; Μακάρι.
Άραγε, θα παραμείνει και στους δύσκολους μήνες στο νησί μας; Μακάρι.
Μήπως θα μπουν τα τεφτέρια κάτω και όταν τα κέρδη είναι λίγα θα το πάνε στο διπλανό νησί, και κρίμα τα εγκαίνια και οι ελπίδες στον Χιώτικο Λαό;
Αγαπητοί φίλοι η Χίος θέλει ουσιώδη ανάπτυξη. Θέλει Λιμάνι-Αεροδρόμιο-Μαρίνα-Φράγμα-Ξενοδοχεία.
Ο Ελληνικός Λαός πλήρωσε δεκαετίες τώρα μια μαρίνα, η οποία είναι νεκροταφείο σαπιοκάραβων .Κάθε καλοκαίρι ο Χιώτικος Λαός πληρώνει για να την καθαρίζουν από τις βρωμιές τα καλάμια, τα φίδια και τα τρωκτικά κλπ. Και καλά κάνουν και την καθαρίζουν.
Για το φράγμα τι να πω; Έχει καταντήσει το γεφύρι της Άρτας. Έχουν σπαταληθεί δεκάδες εκατομμύρια και πολύ φοβάμαι πως θα γίνει μαρίνα Νο 2.
Για  το Αεροδρόμιο ακούγονται διάφορα ελπιδοφόρα μηνύματα. Μην μείνουμε μόνο στην ελπίδα.
Και έρχομαι αγαπητοί συμπατριώτες στο περιβόητο λιμάνι. Το ξέρατε ότι έχουμε πληρώσει 1.000.000 € και υπάρχει μία μελέτη έτοιμη επί σειρά ετών;
Έχει αρχίσει η συγκεκριμένη μελέτη και αραχνιάζει. Δεν είναι κρίμα;
Δεν θέλουμε να γίνει το λιμάνι ολοκληρωτικά. Θέλουμε να γίνει η αρχή.
Θέλουμε να γίνει ο εξωτερικός χώρος, και μια τουλάχιστον προβλήτα για τα κρουαζιερόπλοια.
Ειλικρινά νιώθω ντροπή όταν κάθομαι στην παραλία και βγαίνει το 1/5 των τουριστών με βάρκες όπως οι πειρατές. Που; στη Χίο. Που αναλογικά έχει τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο ανά την υφήλιο.
Ελάτε όλοι μαζί να ενώσουμε την φωνή μας για την ανάπτυξη. Είναι κρίμα να ανοίγουν 50 έως 100 θέσεις εργασίας με σύμβαση και να παρουσιάζονται 1000 άτομα να ζητούν δουλειά από 2 έως 5 μήνες.
Και  έρχομαι στο δια ταύτα.
Για πρώτη φορά στην ιστορία μας έχουμε συνεργαζόμενους 2 Χιώτες υπουργούς Μηταράκης – Μουσουρούλης, και τον Γραμματέα της Βουλής Κ.Τριαντάφυλλο. Σας κάνω έκκληση καθίστε και οι τρεις κάτω σε κυβερνητικό επίπεδο και δείτε αυτόν τον τόπο .Είναι ο πιο ριγμένος τόπος στην Ελλάδα. Ενωθείτε και βοηθήστε επιτέλους, όχι εμάς , αλλά τα παιδιά μας. Τη νεολαία μας.
Αξίζει τον κόπο ,η Χίος είναι το ωραιότερο μέρος του κόσμου , έχει δυνατότητες ανάπτυξης, και μπορούμε όλοι μαζί φτάνει να υπάρχει θέληση.
Επιτέλους κύριοι εφαρμόστε αυτό που είπε ο μεγάλος Μαντέλα «Μη μιλάς, αλλά κάνε»
 
ΦΛΑΜΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος    

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ