14.3.2012 9:19

Αντέχει η πατρίδα

Όταν την επόμενη της αφίξεως της κόρης μου από το Παρίσι, άκουα με πολλή προσοχή, να μου διαβάζει και να  μεταφράζει λέξη προς λέξη το κύριο άρθρο της «LIBERATION»  πληθώρα συναισθημάτων, με είχαν κυριεύσει. Η μεγαλύτερη  οργή μου όμως στρέφεται εναντίον της ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Και εννοώ την πάσης φύσεως, ΕΞΟΥΣΙΑΝ. Αγωνιώδες, επίμονο και αναπάντητο ερώτημα: Πως φθάσαμε  έως εδώ; Τις πταίει; Οι νοήμονες Έλληνες, οι καλοί πολίτες, οι φορολογούμενοι μισθωτοί και συνταξιούχοι, από τους οποίους το Παναθλίο και Ανίκανο Κράτος, δεν χάνει ούτε δεκάρα, είναι αγανακτισμένοι. Από τις 16  του περασμένου Δεκέμβρη, που βρίσκομαι στην «παλαι ποτέ «ΟΜΟΡΦΗ  Αθήνα» την αλωνίζω από Βορρά προς Νότο και από Ανατολάς  προς Δυσμάς. Επικοινωνώ με τους συνανθρώπους μας. Κουβεντιάζω μαζί τους και τα προβλήματα των. Όχι δια να τα επιλύσω. Δεν είμαι ούτε ικανός ούτε αρμόδιος. Επισκέπτομαι συχνά το Κ.Υ.Α.Δ.Α (Κέντρο Υποδοχής Αστέγων Δήμου Αθηναίων) στην συμβολή των οδών Πειραιώς και Σοφοκλέους, σε μια μικρή  απόσταση από την Πλατεία Ομονοίας. Εκεί βλέπεις τη δυστυχία και την ανθρωπιά, να συνυπάρχουν. Και αξίζει  Δημόσιος Έπαινος στους πολίτες που προσφέρουν κατά δύναμιν  και στους εργαζόμενους δημοτικούς υπαλλήλους ή εθελοντές δυστυχισμένων  συνανθρώπων μας.
Για πολλές ώρες την Τρίτη 14/2/2012 περπατούσα στους δρόμους της Αθήνας, που  επυρπολήθησαν και λεηλατήθηκαν τράπεζες και καταστήματα, την νύκτα της Κυριακής  12/2/2012 από τα κοινωνικά αποβράσματα  τους «κουκουλοφόρους»
Έχω τη γνώμη  πως τα δίποδα θηρία του Χίτλερ που διέπραξαν τρομερά εγκλήματα και θηριωδίες τις 1.264 ημέρες  (μπήκαν στην Αθήνα Κυριακή 27η Απριλίου 1941 και πήγαν στον αγύριστο (έφυγαν) την Πέμπτη 12.10.1944) επέδειξαν πιο πολύ σεβασμό στην πόλη των Αθηνών. Αν κάποιος νομίζει ότι υπερβάλω ζητώ συγγνώμη.
Εύχομαι αυτό που είπε ο πρόεδρος της Δ.Ν Αντώνης Σαμαράς, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega  την Δευτέρα 13/2/2012στις 8.μ.μ «Να γνωρίζουν αυτά τα καθάρματα ότι θα τους κατεβάσω την κουκούλα». Εννοούσε ασφαλώς εάν και εφόσον γίνει πρωθυπουργός. Μακάρι ο άνθρωπος να το πράξει και να απαλλαγεί η πατρίδα μας από αυτή την  ΠΛΗΓΗ.
Τελειώνω με μια ολόθερμη ευχή, προς όλους τους αγαπημένους μου Χιωτισες και Χιωτες. Καλή Εβδομάδα, Καλή Σαρακοστή και με Υγειά στην Ανάσταση του Χριστού μας και της γλυκείας μας Ελλάδος.
«Μαζί όλοι μια γροθιά. Αντέχει ακόμη η πατρίδα μας. Αντέχουμε κι εμείς» Έτσι τελειώνει το υπέροχο άρθρο του ο εξαίρετος  Χιωτης δημοσιογράφος – διευθυντής  του περιοδικού «ΝΕΜΕΣΙΣ»  Γιώργος Μπαχάς που έχω τη χαρα και την τύχη να με τιμά με τη φιλία του και τον ευχαριστώ θερμά.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ