Άποψη

4/5/18 10:00

τελ. ενημ.: 4/5/18 10:10

Αν δεν διακρίνουμε και δεν αποδεχθούμε την πραγματικότητα, θα διολισθαίνουμε συνέχεια σε μαρασμό

Σε αριθμούς ήταν μια καλή, πλην όμως διασπασμένη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας αυτή για τον ΦΠΑ που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 3 Μαΐου, στην κεντρική πλατεία της Χίου.

Για την σοβαρότητα του συγκεκριμένου θέματος σας έχω απασχολήσει αρκετά με άρθρα σε εφημερίδες, με αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, από την τηλεοπτική εκπομπή μου «Λυκαυγές ή λυκόφως» και δεν θα επανέλθω.

Οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ είναι το ελάχιστο που προσφέρει η Πατρίδα στους ακρίτες της τα τελευταία τριάντα περίπου χρόνια. Επιβάλλεται όχι μόνο να διατηρηθεί το σημερινό καθεστώς αλλά να μειωθούν ακόμα περισσότερο οι συντελεστές.

Παρατηρώντας το πλήθος που συνέρρεε στην πλατεία, την απουσία προσώπων που προσδοκούσα για την παρουσία τους, προκλήθηκαν διάφοροι συνειρμοί στην σκέψη μου. Κυρίως με κατέφαγε το ‘’δηλητήριο’’ της ενοχής για το μερίδιο της ευθύνης μου ως πολίτης στην κατάντια του χαρισματικού και ιστορικού νησιού μας.

Ακούστηκαν πολλά και δίκαια για την ανάγκη ύπαρξης του ελάχιστου αυτού μέτρου για την «διατήρηση της ζωής» στα παρατημένα νησιά μας.

Ναι, πρέπει να μείνουν ως έχουν οι συντελεστές. Ωστόσο, σκεφτόμουνα, μειωμένοι ήταν και τα τελευταία τριάντα χρόνια. Πού είναι τα «καζάντια» μας;

Πού είναι τα αποτελέσματα των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν στο νησί για την επίλυση των προβλημάτων και την πρόοδό του; Πώς με τόσο πακτωλό χρημάτων η Χίος είναι πια άσυλο αλλοδαπών, ‘’πτωχή και ρακένδυτη», άνεργη, ανασφαλής και γερασμένη;

Πώς ανεχόμαστε όχι μόνο να κυκλοφορούν ανάμεσά μας, άνευ αιδούς, όσοι τα κατασπατάλησαν και τα σκόρπισαν αλλά και να διεκδικούν ξανά την εντολή να μας διαφεντέψουν; 

Αν δεν νοιώσει ο καθένας από εμάς την ευθύνη να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα, αν δεν αξιολογήσει εξονυχιστικά τα πεπραγμένα, τα αποτελέσματα κάθε προσώπου με δημόσιο αξίωμα πριν δώσει εκ νέου εντολή, είναι σίγουρο ότι και μηδενικός να γίνει ο ΦΠΑ ούτε ο τόπος ούτε και οι κάτοικοι θα έχουν ελπίδα ευημερίας.

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση