9.5.2016 11:33

Αφού χάθηκε η τσίπα....

 Για να καταλάβει και ο πιο αδαής περί της πολιτικής το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε αρκεί να βρει ένα μικρό απόσπασμα της ομιλίας του πρωθυπουργού στο ελληνικό Κοινοβούλιο την Κυριακή το βράδυ και εφόσον βγει ακλόνητος ή δεν έχει πέσει από το μπαλκόνι του, μπορεί να δει ένα ακόμη μικρό απόσπασμα της αντίστοιχης ομιλίας του Κατρούγκαλου.

Τα συμπεράσματα προκύπτουν μόνα τους, ρέουν σαν το γάργαρο νεράκι, κυλούν στις φλέβες και ηλεκτρίζουν κάθε ίχνος ζωντανού κυττάρου σε βαθμό τέτοιο, που προφανώς ακόμη και η χρήση του πλέον βαρέως ναρκωτικού, μοιάζει αδύναμη να υπερνικήσει την υπερένταση και την αγανάκτηση.

Οι Συριζαίοι πράγματι κατάφεραν πολλά τους ελάχιστους μήνες που απολαμβάνουν τα προνόμια -με πρωτόγνωρο θράσος- της εξουσίας που ο λαός ηθελημένα τους παραχώρησε με την ψήφο του.

Αφού με σχέδιο και ενορχηστρωμένα κατάφεραν να επιβληθούν σε κάθε τομέα της δημόσιας δραστηριότητας, ξηλώνοντας όσους ιδεολογικά διαφοροποιούνται από το δικό τους αλλοπρόσαλλο αριστερό-φιλελευθερισμό και εφόσον βόλεψαν κάθε καρυδιάς αμόρφωτο και χωρίς επάρκεια κομματικό καρύδι σε καίρια πόστα, ξεκίνησαν το έργο της ολοκληρωτικής διάλυσης του κράτους, ότι είχε μείνει δηλαδή από κράτος....

Δεν είναι μόνο τα ψέμματα Τσίπρα που προκαλούν τον κοινό νου.

Είναι η εξευτελιστική προσπάθεια σύσσωμου του κυβερνητικού συνασπισμού να πείσει ότι αυτό που σήμερα παρακολουθούμε να εκτυλίσσεται μπροστά μας είναι η πορεία προς την ανάπτυξη, προς τον ορθό αριστερό δρόμο που μοιράζει κοινωνική δικαιοσύνη και ανασυγκροτεί ισοπεδωμένες υποδομές της οικονομίας, την ίδια ώρα που οι πολίτες παρακολουθούν αποσβολωμένοι τα εισοδήματα τους να καταρρέουν, οι συνταξιούχοι μετρούν το δίφραγκο, οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται και ο ιδιωτικός τομέας στενάζει κάτω από την ανωμαλία των πρωτοβουλιών που λαμβάνονται και που τον φέρνει κατάμουτρα με το λουκέτο.

Στο εσωτερικό πεδίο το σκηνικό είναι πλήρως ξεκάθαρο. Μια κυβέρνηση εχθρός του ιδιωτικού τομέα, κάνει τα αδύνατα – δυνατά για να μετατρέψει τη χώρα μια ώρα αρχύτερα σε Βενεζουέλα της Μεσογείου. Βάφει το μαύρο άσπρο, κάνει τη νύκτα μέρα, πονάει δόντι κόβει κεφάλι. Οριζόντια μέτρα λαιμητόμος κι όποιον πάρει ο χάρος, αρκεί οι ίδιοι να μην στερηθούν τίποτα από όσα η προνομιούχα εξουσία τους παρέχει. Αρκεί να μπορούν να τακτοποιούν, να βολεύουν, να παίρνουν μέτρα, να καταδικάζουν γενιές.... Αρκεί οι ίδιοι να μην στερηθούν τίποτα.

Ο τόπος δεν γκρεμίζεται απλώς τους τελευταίους μήνες. Φυλλορροεί, ασθενεί, καταρρέει μεθοδικά και βήμα το βήμα δεν θα αργήσει να βρεθεί στο σημείο μηδέν.

Αν οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν ψιχαλίζει, αλλά τους φτύνουν, είναι δικαίωμά τους να το υπομείνουν και να το περάσουν. Η εξουσία εξάλλου μεθά και τυφλώνει. Και αντιλαμβάνομαι πόσο δύσκολο είναι για κάποιον από τη θέση του εξουσιαζόμενου να βρεθεί στη θέση του εξουσιαστή.

Μόνο που τώρα ξέρουμε τι είναι και τι σημαίνει η εξουσία της αριστεράς.

Είναι ένα ξεπούλημα φθηνό στο βωμό των προνομίων. Είναι η απόλυτη υποταγή και υπηρεσία στις ανάγκες της διατήρησης της αριστερής τάξης, όπως αυτή την γνωρίζουμε τώρα.

Από τη στιγμή που η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί μολώτοφ εξάλλου φαντάζεσαι ότι τα πάντα μπορεί να κάνει...

Κρίμα για τον κόσμο που τους πίστεψε και για το λαό που προσδοκούσε ότι έστω κι αν οι περισσότερες εξαγγελίες του πρωθυπουργού ήταν φούμαρα, κάποια μπορεί και από τύχη να έβρισκε το δρόμο της....

Χάθηκε η τσίπα από τους άλλοτε φωνακλάδες που μπουκάριζαν στα πολιτικά γραφεία και στοχοποιούσαν κόσμο και κοσμάκι. Χάθηκε η τσίπα εκείνων που έταζαν λαγούς και πετραχήλια, κινητοποιούσαν κόσμο για να στείλουν μήνυμα, προπηλάκιζαν και έγραφαν πύρινα άρθρα για μια Ελλάδα με κοινωνική δικαιοσύνη....

Εξαφανισμένοι κοινωνικά παρακολουθούν από απόσταση την δική τους πολιτική επιβίωση για όσο ακόμη κρατήσει.

 

Το οριστικό χτύπημα στην τοπική μας κοινωνία και στις τοπικές επιχειρήσεις θα έρθει από την κατάργηση του νησιωτικού Φ.Π.Α. Και αυτό τελειωμένο είναι, πρόκαμαν να το πουλήσουν στη διατήρηση της εξουσίας.

Εκεί να τους δω... Πως θα κοιτάξουν τον κόσμο, πως θα αντιμετωπίσουν τους φόβους όλων μας πως μέλλον πια δεν απέμεινε για να ελπίζουμε....     

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ