20.1.2015 9:49

Αδιαπραγμάτευτη για τον ΣΥΡΙΖΑ η ανάκτηση της αξιοπρέπειας

H  Xώρα  μας βρίσκεται εν μέσω  μιας ανθρωπιστικής  κρίσης με  πρωτόγνωρη  έκταση  και ένταση ,η αύξηση της φτώχειας, της ανισότητας, ιδιαίτερα αυξημένης στον τομέα της εκπαίδευσης και της κοινωνικής προστασίας,  η έλλειψη πρόσβασης σε υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας,  η αδυναμία πρόσβασης σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας, σε ιατρικές εξετάσεις, σε νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη.

Οι  πολίτες  αισθάνονται  θυμωμένοι,προδομένοι και εξαπατημένοι από τις  Κυβερνήσεις και τα Μνημόνια που τους  οδήγησαν στην καταστροφή και τώρα με αλαζονεία και θράσος τους ζητάνε και πάλι να τους σώσουν. Είναι πια αντιληπτό από όλους ότι αυτοί που βούλιαξαν την χώρα, μόνο δεινά μπορούν να εγγυηθούν

Την στιγμή μάλιστα που οι άνεργοι είναι πάνω από1.500.000 , πάνω από 300.000 νοικοκυριά χωρίς καθόλου εισόδημα, 600.000 παιδιά που υποσιτίζονται, πάνω από 3.000.000ανασφάλιστοι πολίτες  ,εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και μικροεπιχειρηματίες υπερχρεωμένοι σε τράπεζες και κράτος, , οι άστεγοι πολλαπλασιάζονται,    και εξαιτίας όλων αυτών η κατάθλιψη και οι αυτοκτονίες πυκνώνουν. Όλοι πια  αντιλαμβάνονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη ελπίδα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με ρεαλιστικό, αξιόπιστο και κοστολογημένο πρόγραμμα.

Στην Χίο παρά τις θετικές ιδιαιτερότητες  και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα η ανεργία ξεπέρασε το 25% του ενεργού πληθυσμού. Η καθίζηση των μισθών και των συντάξεων κατά 30-48% και η εκτίναξη της ανεργίας στο παραπάνω ποσοστό είχε αποτέλεσμα την τεράστια πτώση της ζήτησης στα καταστήματα του νησιού. Η πτώση της κατανάλωσης και η αδυναμία της πλειοψηφίας να επιβιώσει αξιοπρεπώς οδήγησε σε κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων και σε καθίζηση ολόκληρων κλάδων .

Από την άλλη η κατάσταση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων  παίρνει δραματικές διαστάσεις, ιδιαίτερα την περίοδο από Οκτώβριο μέχρι και τον Μάιο . Μείωση δρομολογίων, καθυστερήσεις και αβεβαιότητα στον προγραμματισμό του ταξιδιού με πλοία τρίτης και τέταρτης κατηγορίας που δίκαια προκαλούν στους νησιώτες και στους επισκέπτες αγανάκτηση και διαμαρτυρίες. Ανάπτυξη στο Βορειοανατολικό Αιγαίο με αυτό το καθεστώς της συνεχώς επιδεινούμενης ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ των νησιών δεν μπορεί να υπάρξει εμβαλωματικές προσωρινές λύσεις δεν βελτιώνουν τις ακτοπλοϊκές γραμμές

Οι  Αεροπορικές συγκοινωνίες καταλήγουν απαγορευτικές λόγω του δυσανάλογου κόστους σε σχέση με την παρεχόμενη υπηρεσία .Ελάχιστες πτήσεις με υπερβολικό κόστος προστίθεται στον ήδη δοκιμαζόμενο νησιώτη,με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν αδύνατη η χρησιμοποίηση των λίγων αεροπλάνων.Εξαιτίας αυτών επιδεινώνεται η απομόνωση των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου και σε συνδυασμό με την πρωτόγνωρη  ανθρωπιστική κρίση που έχει φανεί πια και στα νησιά μας ,η διαβίωση  γίνεται  ολοένα και πιο δύσκολη,

Ο  ΣΥΡΙΖΑ με πρόγραμμα κοντά στον πολίτη  είναι η μόνη ελπίδα για να ζωντανέψουν τα νησιά μας και,να σταματήσει η απομόνωση , για  να ξεπεράσουμε  την πρωτόγνωρη  Ανθρωπιστική κρίση  που  η  Μνημονιακή  συγκυβέρνηση  μας  βύθισε  ,ανασυντάσσοντας το καταρρέον κοινωνικό κράτος.

Η νησιωτικότητα και η ιδιαιτερότητα του Αρχιπελάγους μπορούν και πρέπει να γίνουν εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας.

Η πρόταση ενός κοινωνικού, δημόσιου φορέα συγκοινωνιών είναι εφικτή, αναγκαία και αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωση, την ανάπτυξη και την συνοχή της χώρας

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μόνος πολιτικός φορέας που μπορεί να αλλάξει την κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η χώρα μας

Ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο μπορεί να εγγυηθεί ότι κανένα σπίτι δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα, ,κανένα παιδί δεν θα λιποθυμά στο σχολείο από την πείνα καμία οικογένεια δεν θα μείνει χωρίς σπίτι από τους άδικους και βάρβαρους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

 

Ευαγγελία  Μανιτσούδη

ποψήφια  Βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ  ΧΙΟΥ

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ