28.12.2018 9:28

Του στερεί την εκπλήρωση της ηθικής υποχρέωσης

Σήκωσε το σταυρό της κριτικής ότι επί πενταετία απόλαυσε το προνόμιο της προεδρίας του Νομικού Προσώπου δίχως να είναι αιρετό πρόσωπο. Και λογικά κάπου μέσα του ο Παντ. Καμπούρης θα έλεγε ότι θα έρθει η ώρα…

Είχε αφήσει άλλωστε να διαρρεύσει ότι έχει ηθική υποχρέωση να είναι υποψήφιος με την «Πρωτοβουλία», κάτι σαν ανταπόδοση της εμπιστοσύνης του δημάρχου προς το πρόσωπο του. Για πολλούς, επομένως, ο Παντελής φάνταζε ως το … φρέσκο αίμα στο συνδυασμό Βουρνού κι εκείνος δεν είχε κανένα ιδιαίτερο λόγο να το διαψεύδει. Ούτως ή άλλως η εμπλοκή του στα κοινά είναι καθολική σε επίπεδο χρόνου.

Φαίνεται, όμως, ότι κάποιος είχε τις έντονες αντιρρήσεις του. Ο «Κλεισθένης», το νέο πλαίσιο για την Αυτοδιοίκηση, απαγορεύει σε όσους μη αιρετούς προέδρους Νομικών Προσώπων ή συναφών δημοτικών φορέων την υποβολή υποψηφιότητας και επομένως στερεί κι από τον Παντ. Καμπούρη τη δυνατότητα μιας θέσης στο ψηφοδέλτιο της «Πρωτοβουλίας».

Εννοείται, φυσικά, ότι ο ίδιος θα τρέξει για την επανεκλογή Βουρνού σαν να ήταν υποψήφιος. Οι πάντες βέβαια στην εκλογική πιάτσα αντιλαμβάνονται ότι αλλιώς συμπεριφέρεται ένας ψηφοφόρος απέναντι σε έναν υποψήφιο και πολύ διαφορετικά απέναντι σε κάποιον που του ζητά την ψήφο για λογαριασμό κάποιου άλλου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ