28.9.2018 9:15

Τα Τρίκαλα, τα πιστοποιητικά με delivery και η Χίος

Κάτι τέτοια βλέπεις και σε πιάνει κατάθλιψη. Εδώ και καιρό, για να διευκολύνει τους δημότες του, ο Δήμος Τρικκαίων, ο πιο προωθημένος ελληνικός ΟΤΑ σε θέματα ψηφιοποίησης, έκανε ένα επιπλέον βήμα. Στέλνει με … delivery πιστοποιητικά με παράδοση των εγγράφων στα σπίτια, ή στο χώρο εργασίας των δημοτών του.

Ήδη, άρχισε η υποβολή των πρώτων αιτήσεων και η λογική του νέου εγχειρήματος, είναι πολύ απλή: με τηλεφώνημα, αποστολή e-mail ή φαξ, ένας δημοτικός υπάλληλος σου φέρνει το πιστοποιητικό που χρειάζεσαι, στο σπίτι, ή ακόμα και στο γραφείο.

Τι θυμήθηκα τώρα; Ότι πριν δυο μήνες επισκέφθηκα το Δημοτικό Ταμείο για να λάβω δημοτική ενημερότητα. Περίμενα στην ουρά. Για να το παραλάβω έπρεπε να υποβάλω αίτηση. Την υπέγραψα. Έπρεπε να λάβει αρ. πρωτοκόλλου. Αλλά το Πρωτόκολλο είναι εγκατεστημένο στο Δημαρχείο, λίγα μέτρα μεν μακρύτερα αλλά απόσταση. Περίμενα κι εκεί στην ουρά. Πήρα αριθμό πρωτοκόλλου. Ξαναπήγα στο Δημοτικό Ταμείο, για να μην τα πολυλογώ έχασα περίπου μισή ώρα απ’ τη ζωή μου.

Όταν ρώτησα γιατί δεν μεριμνούν ώστε με ένα τηλεφώνημα του ταμία στο Πρωτόκολλο να δίνεται και ο ανάλογος αριθμός, μου απάντησαν ότι δεν το σκέφτηκαν… Είναι η διαφορά ταχύτητας των Τρικάλων από τη Χίο. Όταν εκεί τα πιστοποιητικά μοιράζονται με delivery, εδώ έρχονται … με τα πόδια.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ