27.1.2016 17:47

Προδόθηκε

Ένα μεγάλο μειονέκτημα έχει η στρατηγική κινήσεων του Ν. Μηταράκη. Η προτίμηση του βουλευτή μιας αίθουσας ξενοδοχείου ως τόπο συναντήσεων «βγάζει στη φόρα» τα ραντεβού του.

Μαθεύτηκε εύκολα, το λοιπόν, μια συνάντηση του, υπό τη μορφή δείπνου, με τους δυο προσφάτως ανανεωθέντες διευθυντές Εκπαίδευσης του νομού. Στο τραπέζι κάθισαν ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Παπαδόπουλος και ο περιφερειακός σύμβουλος Π. Καλογεράκης. Τόσα ζευγάρια μάτια είδαν το ομολογουμένως περίεργο τραπέζι και μπήκα, ως εκ τούτου, στον πειρασμό να αναζητήσω το … menu του.

Όπως πληροφορήθηκα ήταν αμιγώς εκπαιδευτικού περιεχομένου και κάπως έτσι προέκυψε και η σύνθεση των συνδαιτυμόνων. Ο βουλευτής  ζήτησε να πληροφορηθεί από πρώτο χέρι, από τον κ. Κελεπερτζή και την κ. Βλυσίδου, ποιες σχολικές μονάδες του  νησιού είναι πιθανόν να κινδυνεύσουν με υποβάθμιση, λόγω μείωσης του μαθητικού δυναμικού, ώστε, αν είναι εφικτό, να γίνουν έγκαιρα κινήσεις που θα προλάβουν τη δημιουργία τετελεσμένων.

Η συνάντηση κρίθηκε αμοιβαία παραγωγική και ο Νότης βρήκε την ευκαιρία να αναδείξει τομείς δράσεις,  όπως ο ευαίσθητος χώρος της παιδείας, όπου χωρίς στεγανά η «Εθνική Χίου» που έχει προτείνει θα μπορούσε να παράξει αποτελέσματα. Και κυρίως να προσδιορίσει τη μέθοδο της δουλειάς του, να επεμβαίνει πριν τη δημιουργία του προβλήματος.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ