9.2.2016 16:09

Μέτρα επικίνδυνα

Στο εξωτερικό που βρίσκομαι τις τελευταίες μέρες και δη σε χώρα μη μέλος της Ε.Ε. το προσφυγικό αποτελεί καθημερινή συζήτηση. Δεν μπορώ να υπολογίσω πόσες φορές, όπου κι αν χρειάστηκε να συναναστραφώ Ελβετούς, με ρώτησαν με έντονο ενδιαφέρον για το τι πραγματικά συμβαίνει στην Ελλάδα με το προσφυγικό.

Όσο κι αν εξηγείς, είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθούν τι σημαίνουν θαλάσσια σύνορα, πως βιώνουμε το πρόβλημα και με ποιες δυσκολίες και μέσα προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε. Έμαθα όμως και κάτι άλλο που πραγματικά δείχνει τον τρόπο με τον οποίο το κάθε κράτος οχυρώνεται γύρω από το ζήτημα της προσφυγιάς.

Στην Ελβετία βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια ενός δημοψηφίσματος. Οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν αν η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση θα εγκρίνει Νόμο που έχει ήδη ετοιμαστεί, σύμφωνα με τον οποίο οι μη Ελβετοί υπήκοοι θα απελαύνονται άμεσα από τη χώρα όχι μόνο για κακουργηματικές πράξεις, πολιτική που ισχύει σήμερα καθώς η Ελβετία δεν διαθέτει φυλακές μακρόχρονης παραμονής, αλλά αντίθετα η απέλαση θα επεκταθεί και για απλά πλημμελήματα όπως μια τροχαία παράβαση...  Από την εφαρμογή του Νόμου ως αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που σας ανέφερα, δεν εξαιρούνται ούτε οι Ευρωπαίοι πολίτες....

Με αυτό τον τρόπο πιστεύουν εδώ ότι θα αποτρέψουν την είσοδο μεταναστών που μη γνωρίζοντας τους κανόνες και τους Νόμους, αργά ή γρήγορα θα υποπέσουν σε κάποια μικρή παράβαση...έστω και σε μια κλήση για παράνομη στάθμευση! 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ