1.3.2012 9:43

Εξευτελίζοντας τον όρο «κινητοποίηση»

ΩΣ ΠΟΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ;

Προφανώς το … ευχαριστήθηκαν όσοι χθες βράδυ έκαναν την πλακίτσα τους κι έβγαλαν τα απωθημένα τους με το πέρασμα τους απ’ τα γραφεία των δυο βουλευτών. Μοστράρισαν για νιοστή φορά ως οι ηγήτορες του λαϊκού κινήματος στο νησί κι ίσως κιόλας να υπερβαίνουν στον εσωτερικό αριθμητικό ανταγωνισμό άλλους «συντρόφους» τους.
Μόνο που όσα συμβαίνουν τελευταία γελοιοποιούν τους όρους, τις συγκεντρώσεις, τη φιλοσοφία τους και το στόχο τους. Όση δικαιολογία κι αν παρέχουν οι καιρικές συνθήκες ήταν ευτράπελο να βλέπεις στην πλατεία λιγότερους από 80 διαμαρτυρόμενους να θεωρούν ότι συνιστούν … παγχιακή διαμαρτυρία.
Το αίτημα που προβλήθηκε τόσο σημαντικό (ο κίνδυνος εξομοίωσης του νησιωτικού Φ.Π.Α.) που θα όφειλε να βγάλει στους δρόμους όχι μόνο τη Χίο αλλά όλο το Αιγαίο. Όσοι βιάζονται να κατηγορήσουν Λημνιούς, Σαμιώτες, Ροδίτες και λοιπούς για απάθεια ας κάνουν την αυτοκριτική τους γιατί κάθε φορά που καταμετρούνται είναι οι ίδιοι κι απαράλλαχτοι. Γιατί ελάχιστοι συγκινούνται από τις συνδικαλιστικές κορώνες ακόμα και για δίκαια αιτήματα. Κι ας πάψουν να στερούν ζωτικό χώρο από τα πραγματικά δυναμικά κινήματα που επωάζονται στην κοινωνία μοστράροντας οι ίδιοι τις φάτσες και τις αλάθητες κοσμοθεωρίες τους.
Μήπως το πιο έμπειρο ΠΑΜΕ κάτι παραπάνω ήξερε που ανέβαλε τη δική του κινητοποίηση;

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ