10.9.2016 13:28

Διαφημίζουν μαστίχα

Την τιμητική της έχει η Μαστίχα και η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η πρωτοβουλία ανήκει στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας της οποίας Γ.Γ. είναι ο κυβερνητικός Βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) είναι διακοινοβουλευτικό όργανο που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων. 

Στη Δ.Σ.Ο. συμμετέχουν κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες Κοινοβουλίων-μελών της οργάνωσης από: Αλβανία, Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Εσθονία, Κύπρος, Καζακστάν, Λετονία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Μολδαβία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σερβία και Μαυροβούνιο, Σλοβακία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Ουκρανία και Φινλανδία καθώς και ομάδες βουλευτών από: Αυστραλία, Η.Π.Α., Ασία και Αφρική.

Τα όργανα της Δ.Σ.Ο. είναι:

Γενική Συνέλευση

Είναι το ανώτατο όργανο της Δ.Σ.Ο. και αποτελείται από τις κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες ή κοινοβουλευτικές ομάδες όλων των Κοινοβουλίων-μελών της. Τις εργασίες διευθύνει ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, ο οποίος εκλέγεται από την Ολομέλεια της Συνέλευσης. Η Γενική Συνέλευση συνέρχεται μία φορά ετησίως κατά το μήνα Ιούνιο.

Διεθνής Γραμματεία

Ο Γενικός Γραμματέας, ο αναπληρωτής Γραμματέας, ο Ταμίας και επτά μέλη, εκ των οποίων μονίμως ένας Έλληνας και ένας Ρώσος βουλευτής, αποτελούν τη Διεθνή Γραμματεία της Δ.Σ.Ο.

Η Διεθνής Γραμματεία διαθέτει δύο εξωκοινοβουλευτικούς συμβούλους.

Η Διεθνής Γραμματεία είναι υπεύθυνη για τη συγκρότηση των οκτώ Επιτροπών: Επιτροπή Οικονομικών, Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Επιτροπή Παιδείας, Επιτροπή Κανονισμού, Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, Επιτροπή Πολιτισμού, Επιτροπή Βιοηθικής και Επιτροπή Διεθνούς Πολιτικής.

Η θητεία των μελών της Διεθνούς Γραμματείας, του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης και των μελών των Επιτροπών είναι διετής.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ