Παραπολιτικά

10/9/16 13:28

τελ. ενημ.: 10/9/16 13:28

Διαφημίζουν μαστίχα

Την τιμητική της έχει η Μαστίχα και η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η πρωτοβουλία ανήκει στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας της οποίας Γ.Γ. είναι ο κυβερνητικός Βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) είναι διακοινοβουλευτικό όργανο που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων. 

Στη Δ.Σ.Ο. συμμετέχουν κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες Κοινοβουλίων-μελών της οργάνωσης από: Αλβανία, Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Εσθονία, Κύπρος, Καζακστάν, Λετονία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Μολδαβία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σερβία και Μαυροβούνιο, Σλοβακία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Ουκρανία και Φινλανδία καθώς και ομάδες βουλευτών από: Αυστραλία, Η.Π.Α., Ασία και Αφρική.

Τα όργανα της Δ.Σ.Ο. είναι:

Γενική Συνέλευση

Είναι το ανώτατο όργανο της Δ.Σ.Ο. και αποτελείται από τις κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες ή κοινοβουλευτικές ομάδες όλων των Κοινοβουλίων-μελών της. Τις εργασίες διευθύνει ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, ο οποίος εκλέγεται από την Ολομέλεια της Συνέλευσης. Η Γενική Συνέλευση συνέρχεται μία φορά ετησίως κατά το μήνα Ιούνιο.

Διεθνής Γραμματεία

Ο Γενικός Γραμματέας, ο αναπληρωτής Γραμματέας, ο Ταμίας και επτά μέλη, εκ των οποίων μονίμως ένας Έλληνας και ένας Ρώσος βουλευτής, αποτελούν τη Διεθνή Γραμματεία της Δ.Σ.Ο.

Η Διεθνής Γραμματεία διαθέτει δύο εξωκοινοβουλευτικούς συμβούλους.

Η Διεθνής Γραμματεία είναι υπεύθυνη για τη συγκρότηση των οκτώ Επιτροπών: Επιτροπή Οικονομικών, Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Επιτροπή Παιδείας, Επιτροπή Κανονισμού, Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, Επιτροπή Πολιτισμού, Επιτροπή Βιοηθικής και Επιτροπή Διεθνούς Πολιτικής.

Η θητεία των μελών της Διεθνούς Γραμματείας, του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης και των μελών των Επιτροπών είναι διετής.

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση