25.2.2016 19:08

Αισθάνθηκε μίαν ανάγκην....

Καλό και χρήσιμο να «αισθάνονται» οι αιρετοί κάποιες φορές την ανάγκη για παροχή επιπλέον διευκρινήσεων αναφορικά με θέματα που εξετάζει το Δημοτικό Συμβούλιο ή η Οικονομική Επιτροπή, δείγμα διάθεσης για περισσότερη διαφάνεια στον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται αποφάσεις.

Μια τέτοια ανάγκη, σχεδόν στα όρια της ποιητικής απολογίας, διέκρινα στο facebookαπό τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Μπελέγρη.

Το θέμα της... ανάγκης αφορούσε στον λεκτικό διαξιφισμό που είχε με τον Πολ. Λαμπρινούδη για την ανάθεση σε μηχανικό της έκδοσης ενεργειακών πιστοποιητικών για τα δημοτικά κτίρια.

Αντιγράφω τον Γιώργο λοιπόν, ο οποίος πέραν των άλλων είχε ένα δίκιο στην περιγραφή του....

«Αισθάνομαι την ανάγκη να σας πω δύο λόγια, εξαιτίας λεκτικού διαξιφισμού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για το πως αντιλαμβάνεται και εφαρμόζει την λέξη "ανάθεση" η δική μας Δημοτική Αρχή και πως η προηγούμενη.

Στην Οικονομική Επιτροπή κατατέθηκαν περίπου 15 προσφορές από μηχανικούς για να εκδώσουν ενεργειακά πιστοποιητικά για 26 ακίνητα του Δήμου και τον κέρδισε ένας, με την τιμή 1.450 ευρώ για όλα (καμία ψήφος πολιτική, πολύ οικονομία).

 Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή έκανε ανάθεση σε 26 διαφορετικούς μηχανικούς να εκδώσουν τα πιστοποιητικά προς 300 ευρώ το καθένα (συνολικό ποσό που θα έδινε για την συγκεκριμένη προσφορά 7.800 ευρώ). Πολλοί ψήφοι καμία οικονομία). Και οι δύο αυτές διαδικασίες ονομάζονται "ανάθεση" και είναι απολύτως νόμιμες. 

Αυτά έγραψε ο φίλτατος Γιώργος, ωστόσο ας μην παίρνει και όρκο ότι η «ανάθεση» και επί της τωρινής Δημοτικής Αρχής απέχει παρασάγγας από όσα συνέβαιναν και κατά το παρελθόν. Μη χάσει στο τέλος η λέξη το νόημά της....

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ