16.4.2021 14:18

Υποχρεωτικά από τη Δευτέρα τα Self Test στα καταστήματα αλλά με κλειστή ακόμα την πλατφόρμα

Από 300 έως 1.500 ευρώ τα πρόστιμα

Άλλο ένα μέτρο για τους εμπόρους έρχεται να δοκιμάσει τις αντοχές τους. Τα περιβόητα self test που από Δευτέρα 19 Απριλίου θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν θα θωρακίσουν για την Κυβέρνηση εμπόρους και πελάτες.

Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χίου, Β. Αμπαζή στον «π» αναφέρει τι προβλέπεται τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τους ιδιοκτήτες εμπορικού καταστήματος. Συγκεκριμένα αναφέρει τα πρόστιμα.

Συγκεκριμένα ο εργοδότης οφείλει να ενημερώσει τον εργαζόμενο του για να υποβληθεί υποχρεωτικά σε self test.

Τα πρόστιμα είναι μεγάλα καθώς εάν ο εργοδότης δεν ενημερώσει τους εργαζόμενους του το πρόστιμο είναι 300 ευρώ, αν κάποιος εργαζόμενος δεν έχει προσκομίσει το self test τότε ο εργοδότης μπορεί να μην τον αφήσει να δουλέψει χωρίς να τον πληρώσει και αν βρεθεί μέσα στην επιχείρηση εργαζόμενος χωρίς τεστ ενώ έχει ενημερωθεί το πρόστιμο είναι 500 ευρώ. Επίσης εάν υπάρχει εργαζόμενος με θετικό self test τότε το πρόστιμο είναι 1.500 ευρώ.

Η κ. Αμπαζή αναμένει διευκρινήσεις όταν εκδοθεί και το αντίστοιχο ΦΕΚ ώστε να επιβεβαιωθεί και το αν τα πρόστιμα ισχύουν και για αυτοαπασχολούμενους.

Για την προμήθεια των self test θα χρειαστεί οι εργοδότες να απευθυνθούν σε κάποιο Φαρμακείο με τον ΑΜΚΑ τους. Ωστόσο οι έμποροι είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι καθώς το περιθώριο προμήθειας των τεστ θα διαρκέσει από τη Δευτέρα έως και την Κυριακή.

Το παραπάνω μέτρο η κ. Αμπαζή κρίνει ότι είναι αποτελεσματικό εάν τηρηθεί παράλληλα όμως θα χρειαστεί και οι πελάτες να επιδείξουν την ίδια στάση ευθύνης.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ