4.1.2022 13:47

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου ύψους 87 εκ. ευρώ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε αναμονή για την έγκριση του ταμειακού υπόλοιπου ύψους 13,3 εκ. ευρώ

Την υπερψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου Χίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. Χίου με τις παρατάξεις «Σύμπραξη Δημιουργίας» και «Πρωτοβουλία για τη Χίο» να δίνουν τελικά το πράσινο φως. 

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Χίου, Γ. Μπελέγρης αναφέρθηκε στα επιμέρους ποσά που διαμορφώνουν τον νέο προϋπολογισμό ύψους 87 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 45 εκ. ευρώ προορίζονται για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου και 8 εκ. ευρώ  για την Υπηρεσία Καθαριότητας.

Ο κ. Μπελέγρης αναφέρθηκε στον σκοπό του Δήμου με το νέο προϋπολογισμό προσδίδοντας του κοινωνικό χαρακτήρα:

«Το λέω αυτό γιατί εάν παρατηρήσετε  σε σχέση με πέρσι, ο προϋπολογισμός στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου είναι επιπλέον 10 εκ. ευρώ που σημαίνει ότι θα ενταχθούν και θα εκτελεστούν έργα που θα βοηθήσουν την καθημερινότητα του δημότη της Χίου».

Μεταξύ των 87 εκ. ευρώ προορίζεται ποσό ύψους 109.000 ευρώ για την λειτουργία ΚΔΑΠ Α.με.Α. στην περιοχή του Κοφινά και 20.000 ευρώ για να ξεκινήσει η λειτουργία ενός δημοτικού υπνωτηρίου. Η ΔΗΚΕΧ επίσης θα επωφεληθεί με ένα επιπλέον ποσό ύψους 70.000 ευρώ για την λειτουργία ενός θερινού κινηματογράφου, την αγορά ενός πλανηταρίου και άλλες δράσεις.

15-20 Ιανουαρίου αναμένεται η έγκριση του ταμειακού υπόλοιπου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση 

Σχετικά με το ταμειακό υπόλοιπο που έχει διαμορφωθεί, φτάνει τα 13.300.000 ευρώ και είναι κατά 800.000 αυξημένο σε σχέση με αυτό που ανέμενε ο Δήμος Χίου.

Η οικονομική υπηρεσία του Δήμου αναμένει την έγκριση του ταμειακού υπόλοιπου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να διανεμηθεί στις Υπηρεσίες του Δήμου που θα αιτηθούν ποσά για την κάλυψη των αναγκών σου.

Τέλος ο κ. Μπελέγρης διαβεβαίωσε ότι η ψήφιση του προϋπολογισμού δεν καθυστέρησε και μέχρι τις 15-20 Ιανουαρίου εκτιμά ότι θα δώσει το «πράσινο φως» η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ