16.2.2015 10:29

Τριπλή δύναμη κρούσης στην ΙΤΒ Βερολίνου

ΚΟΙΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Να θέσουν τέλος στο τουριστικό τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει η Χίος θα επιχειρήσουν σε λιγότερο από 20 ημέρες οι τοπικοί τουριστικοί παράγοντες που για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό δημιουργούν ενιαίο μέτωπο με στόχο αφενός το άνοιγμα στις ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές αφετέρου την επαναπροσέλκυση tour operators που ενώ πραγματοποιούσαν πτήσεις τσάρτερ προς κι από τη Χίο, στην πορεία έβγαλαν το νησί από το πρόγραμμα προσεγγίσεων.

Ο σχεδιασμός

Σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, θα αποφασιστεί η τελική συμμετοχή των φορέων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τόσο από την πλευρά της Περιφέρειας όσο κι από την πλευρά του Δήμου, προτείνεται την ομάδα αποστολής να απαρτίζουν εκπρόσωποι από τους δύο φορείς της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωπος των πρακτόρων καθώς κι εκπρόσωπος των ξενοδόχων.

Η συγκεκριμένη ομάδα θα είναι υπεύθυνη  προκειμένου να προσεγγίσει την πλειονότητα των μεγάλων tour operators ώστε να διαπραγματευθεί την ένταξη της Χίου στα πλάνα των εταιριών για την τουριστική περίοδο του 2016.

Οι περιορισμοί

Σε αυτό το πλαίσιο ήταν κι επαφή που πραγματοποίησε Δήμος και Περιφέρεια με τον αερολιμενάρχη Χίου Ν. Μαυρικάκη προκειμένου να καταγραφούν οι περιορισμοί του αεροδρομίου καθώς και οι απαιτήσεις που έθεσαν οι εταιρείες στο παρελθόν.

«Οι τύποι αεροσκαφών που μπορούν να προσεγγίσουν στο αεροδρόμιο του νησιού είναι συγκεκριμένοι. Οι περισσότερες εταιρίες πετούν με Boeing 737-700 ή 800 ενώ κάποια άλλες με Embraer ή Airbus. Το σίγουρο είναι ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στα μεγαλύτερα αεροσκάφη όπως τα Airbus 320 και 321», ανέφερε στέλεχος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού στον «π».

Η έκθεση

Η έκθεση ITB Berlin αποτελεί τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στον κόσμο. Σε αυτή συμμετέχουν 180 χώρες από τις 5 ηπείρους, 10.000 εκθέτες ενώ κατά την τετραήμερη διάρκειά της συμμετέχουν πάνω από 20.000 επισκέπτες με αντικείμενο τον τουρισμό και πάνω από 170.000 ελεύθεροι επισκέπτες.

Ο χώρος της έκθεσης εκτίνεται σε συνολικά 160.000 τ.μ. στεγασμένου χώρου.

Αυτό που απομένει να αποδειχθεί στην πράξη είναι αν τελικά η πρωτοβουλία με τη συμμετοχή και ιδιωτών του τουριστικού κλάδου θα επιφέρει και τα αντίστοιχα αποτελέσματα, ώστε η Χίος να βρεθεί και πάλι στους ταξιδιωτικούς προορισμούς από την επόμενη τουριστική σεζόν ή θα συνεχίσει και του χρόνου τουριστικά εξαρτώμενη από τα διαρκώς μεταβαλλόμενα τουριστικά ρεύματα από την Τουρκία. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ