19.7.2012 9:48

Θέλουν τον τουρισμό στα λόγια

- ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΧΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η DARWIN AIR

 
Ένα ακόμη πλήγμα δέχθηκε ο τουρισμός του νησιού από την απόφαση των Ιταλών τουριστικών πρακτόρων να ακυρώσουν τελικά τις προγραμματισμένες  απευθείας πτήσεις τσάρτερ της Darwin Air για τη Χίο και να τις μεταφέρουν σε Ζάκυνθο και Λήμνο αφού δεν υπήρξε πεδίο συνεννόησης με τους υπεύθυνους των ξενοδοχείων στο νησί.
Το αρχικό σχέδιο
Όπως σε πρώτη φάση είχαν σχεδιάσει οι Ιταλοί πράκτορες, θα υπήρχαν τρεις απευθείας πτήσεις την εβδομάδα με ATR- 72/500 με αφετηρία τη Ρώμη, την Πάρμα και το Ρίμινι και προορισμό στη Χίο με τη βασική προϋπόθεση ότι αφενός οι επισκέπτες θα έμεναν σε ξενοδοχείο all inclusive, αφετέρου η τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθούνταν θα ήταν διαφορετική από αυτή που εφάρμοζαν τα ξενοδοχεία μέχρι τώρα, αφού οι τιμές ήταν αναντίστοιχες με τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Έτσι ενώ σύμφωνα με τους Ιταλούς αρχικά τους παρουσιάστηκε ένα πλάνο με ικανοποιητική τιμή για ξενοδοχεία all inclusive, τελικά αποδείχθηκε ότι τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία του νησιού αφενός δεν είχαν ότι αρχικά είχε συμφωνηθεί αφετέρου δύο εκ των περιπτώσεων αφορούσαν ξενοδοχειακές μονάδες 3+ αστέρων και όχι 4.
Η ακύρωση
Άμεσες ήταν από την επομένη ημέρα κιόλας οι κινήσεις της εταιρείας που ακύρωσε τις δύο πτήσεις από Ρώμη και Πάρμα, μεταφέροντάς τις σε Λήμνο και Ζάκυνθο ενώ κράτησε το ένα δρομολόγιο από το Ρίμινι για Χίο για το οποίο όμως αποφασίστηκε να ξεκινήσει τέλος και όχι αρχές Ιουλίου όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.
Οι tour operator, έχοντας πλέον απαλλαγεί από αυτό το άγχος ξεκίνησαν τις συζητήσεις με ξενοδοχειακή μονάδα του νησιού ζητώντας από τον ιδιοκτήτη να υπογράψει διετές συμβόλαιο με την ιταλική εταιρεία, μέσα στο οποίο προβλέπονταν η διαχείρισή του από Ιταλό manager και προσθήκη επιπλέον υποδομών ώστε να καταταχθεί στην κατηγορία των ξενοδοχείων all inclusive.
Τελικά πριν μία εβδομάδα, η διοίκηση του ξενοδοχείου και ενώ αρχικά είχε δεσμευθεί έστω και προφορικά ακύρωσε τη συμφωνία της με αποτέλεσμα η Darwin Air και συν αυτή συνεργαζόμενοι τουριστικοί πράκτορες να ακυρώσουν και την τελευταία απευθείας πτήση Ρίμινι – Χίου.
Μετά και από αυτή την εξέλιξη η Χίος, βρέθηκε ακόμα ένα σκαλοπάτι πιο κάτω στις αεροπορικές αφίξεις από την Ευρώπη με τον τουρισμό του νησιού πλέον να βρίσκεται στο έλεος των συγκυριών αλλά κυρίως να παραμένει μετέωρος στο ευρωπαϊκό χάρτη τουρισμού, την ίδια ώρα που προορισμοί όπως η Σάμος, η Λέσβος και η Λήμνος μπαίνουν δυναμικά στην αγορά των πτήσεων τσάρτερ.
Άραγε και σε αυτή την περίπτωση να φταίει η παραξενιά των ξένων;

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ