24.8.2021 7:54

Στα θρανία νέοι μαστιχοπαραγωγοί 18- 40 ετών

Πρωτοποριακό πρόγραμμα κατάρτισης στην καλλιέργεια μαστίχας από την Ε.Μ.Χ. το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» και το Εργαστήριο Ανθοκομίας του Τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προσφέρουν δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης και συμβουλευτικής με θέμα «Μαστιχόδεντρα: Σύγχρονες τεχνικές πολλαπλασιασμού και καλλιέργειας».  Το πρόγραμμα υποστηρίζεται μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και υλοποιείται υπό την επιστημονική καθοδήγηση ομάδας καθηγητών, συντονιστής της οποίας είναι ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Στέφανος Χατζηλαζάρου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους επαγγελματίες, ηλικίας 18-40 ετών από την περιοχή της Χίου,  που επιθυμούν να ασχοληθούν με την καλλιέργεια μαστιχόδενδρων και είναι μέλη των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών της ‘Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν τον πολλαπλασιασμό και την καλλιέργεια μαστιχόδεντρων κάνοντας χρήση των βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόζονται διεθνώς.

Οι ωφελούμενοι θα είναι συνολικά 48 και θα κληθούν να παρακολουθήσουν 120 ώρες εκπαίδευσης (δια ζώσης ή διαδικτυακά), εκ των οποίων οι 90 ώρες είναι θεωρία και οι 30 ώρες πρακτική άσκηση. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 14 μήνες και οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης μετά την ολοκλήρωσή του.

To συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης είναι ένα από τα 14 που προγράμματα του 4ου κύκλου δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλευτικής, τον οποίο ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» θα υλοποιήσει σε σύμπραξη με μια πλειάδα σημαντικών φορέων και ιδρυμάτων από το οικοσύστημα της αγροδιατροφής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 15.09.2021

Έναρξη προγράμματος: Οκτώβριος 2021

Διάρκεια: από 2 έως 4 ημέρες / μήνα εκτός των μηνών Αύγουστο-Σεπτέμβριο-Ιανουάριο-Φεβρουάριο

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ