20.1.2021 13:31

Πάνω από 1.000 εργαζόμενοι εστίασης στη Χίο σε καθεστώς αναστολής εργασίας

Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψε ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Κωνσταντίνος Βεζέρης, την κατάσταση με την οποία έχει έρθει αντιμέτωπος ο κλάδος της Εστίασης σε τοπικό επίπεδο, εξαιτίας των μέτρων που έχει επιβάλει η κυβέρνηση λόγω της πανδημίας.

Όπως εξήγησε, μόνο τα καταστήματα της Προκυμαίας δίνουν δουλειά σε περίπου 250 εργαζόμενους ενώ συνολικά ο κλάδος απασχολεί στη Χίο πάνω από 1.000 άτομα.

Το πιο σημαντικό σύμφωνα με τον ίδιο είναι ότι, κανείς μέχρι σήμερα δεν ξέρει αν αυτοί οι άνθρωποι, που έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής εργασίας θα επανέλθουν στις θέσεις τους μόλις η κυβέρνηση αποφασίσει το άνοιγμα της εστίασης.

Ο ίδιος έκανε λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό, λέγοντας ότι δεν κατανοεί γιατί τα καταστήματα εστίασης είναι κλειστά από τη στιγμή που επιτρέπεται η παρουσία κόσμου σε άλλα καταστήματα και ζήτησε την έμπρακτη στήριξη της πολιτείας.

Όπως είπε, η πολιτεία οφείλει να στηρίξει την εστίαση με μέτρα όχι υπό τη μορφή δανεισμού αλλά μέσω προγραμμάτων που θα δίνουν χρήματα χωρίς να ζητούνται στη συνέχεια πίσω.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ