19.10.2012 17:27

«Καρατομούνται» οι έφοροι σε όλη τη χώρα

• ΜΕΤΑΞΥ ΟΛΩΝ ΚΑΙ Ο ΧΙΩΤΗΣ ΕΦΟΡΟΣ ΖΑΝΝΗΣ ΚΥΤΡΙΛΑΚΗΣ

Μεγάλο «αναβρασμό» προκαλεί στις εφορίες ολόκληρης της χώρας η τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών και προβλέπει το «ξήλωμα» όλων των εφόρων και ουσιαστικά την ακύρωση των «συμβολαίων αποδοτικότητας», που η προηγούμενη πολιτικής ηγεσίας τους ανάγκαζε να υπογράφουν -και παρά τις έντονες αντιδράσεις όλων των εφόρων, που αλλιώς θα έχαναν τη θέση τους ως διευθυντές.

"Τον ασκό του Αιόλου" όμως ανοίγουν και άλλες διατάξεις που φέρνει το υπουργείο, για ψήφιση νόμων με διαδικασίες-εξπρές, αλλά και για την επιστροφή περιουσιακών στοιχείων που είχαν περιέλθει στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων -κάτι που απαγορεύτηκε με εντολή της Τρόικα για να μην μπορεί να υπαναχωρήσει καμία ελληνική κυβέρνηση στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. 

 
Στη Χίο
Σε ότι αφορά την τοπική Δ.Ο.Υ. τη μπάλα έχει πάρει και τον έφορο Χίου Ζαννή Κυτριλάκη, αφού στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να αντικατασταθεί. Εξάλλου ο κ. Κυτριλάκης ήδη τελεί υπό καθεστώς μηνιαίας παύσης εργασιών προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσο ισχύουν οι καταγγελίες που τον ήθελαν να συμπληρώνει σε ιδιώτες φορολογικές δηλώσεις. 
 
ME ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ PROTOTHEMA.GR

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ