13.1.2016 11:31

Κ. Χλωμούδης: «1.000 θέσεις εργασίας στα υδροπλάνα»

Ο ΧΙΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΠΕΙ. ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΝ «π» ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ

Μία σημαντική συνεργασία, που παίρνει προεκτάσεις ακόμα και σε τοπικό επίπεδο, ανακοίνωσε η εταιρία «Hellenic Seaplanes» που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη του δικτύου των υδατοδρομίων στη νησιωτική Ελλάδα.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η εταιρεία ολοκλήρωσε από κοινού με το Πανεπιστήμιο Πειραιά τον κύκλο μαθημάτων για τη Διαχείριση Υδατοδρομίων στα πλαίσια του «Λιμενικού Σχεδιασμού και Οργάνωση».

Η ιδιαιτερότητα βέβαια της είδησης έγκειται στο γεγονός ότι διδάσκων καθηγητής στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του ΠΑ.ΠΕΙ. είναι ο συμπολίτης μας και πρώην πολιτευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Χίο Κ. Χλωμούδης, ο οποίος ακόμα και από αυτή τη θέση δεν έκρυψε τον πόθο του να μπορέσει να οδηγήσει τις εξελίξεις προς την κατεύθυνση της άμεσης αδειοδότησης της δημιουργίας υδατοδρομίου και στη Χίο.

«Από το καλοκαίρι η πρώτη πτήση»

Αναφερόμενος στην επένδυση των υδατοδρομίων ο κ. Χλωμούδης δήλωσε αισιόδοξος λέγοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια του η πρώτη πτήση θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι και θα αφορά στο υδατοδρόμιο του Βόλου.

«Αυτό το οποίο έχει διαπιστωθεί είναι ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία να υλοποιηθεί το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Είναι όμως σημαντικό ότι στελέχη της κυβέρνησης όπως ο Π. Σγουρίδης ή ο Θ. Δρίτσας είναι θετικοί προς τη συγκεκριμένη επένδυση», σημείωσε ο ίδιος.

Μη δίνοντας επιπλέον πληροφορίες για το νησί μας ο κ. Χλωμούδης επεσήμανε ότι η λειτουργία του πρώτου υδατοδρομίου είναι αυτή που θα κρίνει και τις αδειοδοτήσεις των υπολοίπων εγκαταστάσεων, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι η εταιρία έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

 

«Θα δημιουργήσει πρόσθετο τουριστικό προϊόν»

Ερωτώμενος για το μέλλον των συγκεκριμένων λιμενικών υποδομών ο Χιώτης καθηγητής εστίασε στην πρόσθετη αξία που θα δημιουργήσει η ύπαρξη των υδατοδρομίων σε νησιά όπως η Χίος.

«Είναι σαφές ότι ένα υδροπλάνο δεν μπορεί να λύσει το συγκοινωνιακό πρόβλημα των νησιών. Δεν μπορεί να υποκαταστήσει ούτε πλοία ούτε αεροπλάνα. Μπορεί όμως να διευκολύνει την ενδονησιωτική μεταφορά αλλά και να δημιουργήσει ένα πρόσθετο προϊόν για τους τουρίστες που δεν υπήρχε μέχρι στιγμής», ανέφερε ο ίδιος.

«Ανοίγουν 1000 νέες θέσεις εργασίας»

Τέλος απαντώντας στην ερώτηση του «π» για το τι σημαίνει η συνεργασία του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών με την εταιρεία ο κ. Χλωμούδης σημείωσε ότι ουσιαστικά πρόκειται για την στελέχωση των υδατοδρομίων με ικανά και εκπαιδευμένα στελέχη. Μετέφερε μάλιστα την πρόβλεψη της εταιρίας ότι όταν αναπτυχθεί όλο το δίκτυο των υδατοδρομίων στην Ελλάδα τότε θα χρειαστούν 1000 περίπου εργαζόμενοι για να τα στελεχώσουν.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ