5.3.2013 14:51

Επιστρέφουν στο κράτος το εφάπαξ

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 11.000 ΕΥΡΩ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ 4 ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΕΦΑΠΑΞ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2010 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αντιμέτωποι με το νέο νομοθέτημα της Κυβέρνησης που προβλέπει περικοπή του εφάπαξ στο 42,29% του ποσού που ίσχυε σήμερα με αναδρομική μάλιστα ισχύ από τον Οκτώβριο του 2010 βρίσκονται 4 υπάλληλοι των βρεφονηπιακών και αθλητικών δομών του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Χίου.

Και οι 4 εργαζόμενοι είχαν λάβει λίγο πριν τη συνταξιοδότησή τους ολόκληρο το ποσό του εφάπαξ από την πρώην διοίκηση του Νομικού Προσώπου. Ωστόσο μετά την εφαρμογή του μέτρου από το Υπουργείο Οικονομικών πλέον καλούνται να επιστρέψουν σημαντικό ποσό των χρημάτων που έλαβαν λόγω της αναδρομικής εφαρμογής του νόμου.

Έτσι οι 4 υπάλληλοι μέσα στο επόμενο διάστημα θα πρέπει να επιστρέψουν περί τις 10.000 ευρώ ο καθένας αφού σύμφωνα με τον νέο νόμο το ποσό που τους αναλογεί για το εφάπαξ επίδομα είναι αρκετά μειωμένο.

Και οι 4 εργαζόμενοι αποτάθηκαν στη νομική υπηρεσία του Δήμου προκειμένου με τον ορισμό δικηγόρου να προσφύγουν κατά της συγκεκριμένης απόφασης στα διοικητικά δικαστήρια.

Γεγονός πάντως αποτελεί ότι το συγκεκριμένο ζήτημα έχει πάρει διάσταση και εκτός Χίου αφού πάνω από 5.000 υπάλληλοι αθλητικών χώρων και βρεφονηπιακών σταθμών καλούνται να βάλλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να επιστρέψουν στο κράτος ποσά που φθάνουν μέχρι και τις 12.000 ευρώ.

«Τα πράγματα δεν είναι καθόλου αισιόδοξα. Τα σενάρια λένε ότι η επιστροφή των χρημάτων θα γίνει μέσα από περικοπή της σύνταξης. Ως Δήμος οφείλουμε να συμπαρασταθούμε στους εργαζόμενους», ανέφερε η δημοτική σύμβουλος της Λ.Α.Σ. Κ. Κωστάλα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ