3.11.2021 14:15

93 ραντεβού εργαζομένων με εργατολόγους στο Εργατικό Κέντρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Το συνταξιοδοτικό «καίει» τους δημόσιους υπαλλήλους

Το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο διοργάνωσαν εχθές και σήμερα εκδήλωση Δια Ζώσης Νομική Πληροφόρηση προκειμένου να απαντηθούν ερωτήσεις που απασχολούν τους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Κ. Λίνας αναφέρθηκε στην σημασία της παραπάνω πρωτοβουλίας που πραγματοποιείται για δεύτερη φορά φέτος και θα επαναληφθεί τους επόμενους μήνες. 

Η ανταπόκριση των εργαζομένων ήταν σημαντική καθώς 93 ραντεβού προγραμματίστηκαν και 30 αιτήματα σύμφωνα με τον κ. Λίνα βρίσκονται σε αναμονή.

Τα ερωτήματα αφορούν θέματα συνταξιοδοτικού χαρακτήρα κυρίως από δημόσιους υπαλλήλους ενώ αντίθετα δεν υπάρχουν πολλά ερωτήματα από ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Μια από τους εργατολόγους που βρίσκονταν σήμερα στο Εργατικό Κέντρο, η Α. Σταμάτη επιβεβαίωσε ότι το ενδιαφέρον των εργαζομένων επικεντρώθηκε σε θέματα συνταξιοδότησης.

«Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εστιάζεται στις συντάξεις. Έχουν ακουστεί πολλά, ότι από 01.01.22 αλλάζουν κάποια πράγματα στο συνταξιοδοτικό, δεν είναι ακριβώς έτσι… υπάρχουν κάποια  ειδικά σημεία που πρέπει να προσέξει ο κάθε ασφαλισμένος ώστε να μην χάσει κατοχυρωμένα δικαιώματα το επόμενο χρονικό διάστημα».

Τέλος η κα. Σταμάτη κάλεσε τους εργαζόμενους να ενημερώνονται για τα δικαιώματα τους και συλλογικά μέσω σωματείων και συλλογικών οργάνων να διεκδικούν τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ