26.11.2021 17:14

87 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός του Δήμου Χίου για το 2022 με έμφαση στις κοινωνικές δράσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

7 Δεκεμβρίου η ημερομηνία διαβούλευσης

Στο συρτάρι του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου βρίσκεται ο προϋπολογισμός του Δήμου Χίου για το έτος 2022 καθώς αναμένεται στις 7 Δεκεμβρίου να τεθεί σε διαβούλευση.

Το ύψος του προϋπολογισμού για το 2022, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Γ. Μπελέγρη ανέρχεται στα 87 εκ. ευρώ με διαφορά 13 εκ. ευρώ με τον φετινό προϋπολογισμό. Η διαφορά αυτή οφείλεται όπως δήλωσε σε τεχνικά έργα που εντάχθηκαν ή εκτελούνται.

Στόχος του Δήμου σύμφωνα με τον κ. Μπελέγρη είναι μέσα από τον νέο προϋπολογισμό να ενταχθούν νέες δράσεις για το κοινωνικό σύνολο. Για παράδειγμα σχεδιάζεται η ενίσχυση των επιδοτήσεων των πολιτιστικών σωματείων από 15.000 ευρώ σε 30.000 όπως και των αθλητικών σωματείων:

«Μέσω της Διεύθυνσης Πρόνοιας έχουμε χρηματοδοτήσει την δημιουργία ενός υπνωτηρίου που δυστυχώς απαιτείται να δημιουργηθεί στο νησί μας αλλά και την λειτουργία απογευματινών δραστηριοτήτων των ΚΔΑΠ Α.με.Α.».

Σημαντική είναι και η οικονομική ενίσχυση της ΔΗΚΕΧ ενισχύοντας το ταμείο με 80.000 ευρώ επιπλέον σε σχέση με το περσινό προϋπολογισμό:

«Το 2021 είχαν χρηματοδοτηθεί με 760.000 ευρώ, το 2022 θα επιδοτηθούν με 830.000 ευρώ για τη δημιουργία και τη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου, για ένα πλανητάριο, για μια παιδική χαρά, έναν κήπο θαυμάτων ώστε να μπορέσουν να υλοποιηθούν».

Αγκάθι στον προϋπολογισμό ήταν η εξασφάλιση του ποσού για την ναυαγοσωστική κάλυψη. Έτσι προς επίλυση του προβλήματος στον νέο προϋπολογισμό έχει διασφαλιστεί ένα ποσό ύψους 400.000 ευρώ έναντι 170.000 ευρώ που προβλέπονταν το 2021.

Τέλος αναφέρθηκε στο ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου Χίου που φτάνει τα 14 εκ. ευρώ και στο αποθεματικό μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται 1 εκ. ευρώ το οποίο θα μοιραστεί με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ