10.2.2014 10:38

Υποτονική υποδοχή στη χιώτικη «Ελιά»

Με την αίθουσα ομιλιών του Ομηρείου να κρίνεται «μισογεμάτη» για τους αισιόδοξους και «μισοάδεια» για τους απαισιόδοξους, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η πρώτη γνωριμία της κίνησης των «58» με την τοπική κοινωνία.

Στην ομιλία του ο καθηγητής  και ιδρυτικό μέλος των «58», Γιάννης Καλογήρου, επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός πόλου που διαφοροποιείται από την λαϊκίστικη αριστερά και θα έρχεται σε σύγκρουση με τη σημερινή αδιέξοδη πολιτική.

«Η κατάρρευση, κυρίως του ΠΑΣΟΚ, άφησε πίσω της ένα μεγάλο κενό, που δεν μπορεί να αναπληρωθεί ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε και από δυνάμεις όπως είναι η Ν.Δ.. Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό, ώστε το συντομότερο δυνατό να οργανωθούμε ενόψει ευρωεκλογών, οπότε ουσιαστικά θα γίνει και το πρώτο «crash test» για το αν αυτή η κίνηση θα πρέπει μετουσιωθεί σε πολιτικό κόμμα», ανέφερε ο κ. Καλογήρου.

Στην ωριαία συζήτηση που ακολούθησε αναπτύχθηκε γενικότερος διάλογος γύρω από τις ιδρυτικές αρχές που θα πρέπει να έχει μία τέτοια κίνηση ώστε να μπορεί να συσπειρώσει γύρω της όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του κέντρου.

Το παρόν στην ομιλία έδωσαν οι Κ. Τριαντάφυλλος, Κ. Γανιάρης, Π. Λαμπρινούδης, Μ. Κράκαρης, Ε. Μονίαρος, Ν. Λεοντάρας, Στ. Ζουμίδης, Β. Σπανολιός καθώς και οι Στρ. Γδύσης και Δ. Καράλης από την «Πρωτοβουλία». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ