12.3.2012 8:59

Υπό τον φόβο επεισοδίων η 25η Μαρτίου

ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΟΛΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΧΙΟΥ, ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ

Σε έκτακτα μέτρα ενόψει της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, προσανατολίζεται η Π.Ε. Χίου αφού σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κ. Γανιάρη υπάρχει διάχυτη ανησυχία ότι τα τελευταία φαινόμενα με το λιντσάρισμα των επισήμων στη Ρόδο θα επαναληφθούν και στη Χίο.
Όπως ανέφερε ο ίδιος ήδη την εβδομάδα που πέρασε είχε σειρά επαφών με φορείς προκειμένου να συζητήσουν τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για να προστατευτούν οι εορταστικές εκδηλώσεις από τυχόν αγανακτισμένους πολίτες.
Οι πρώτες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι σε γενικά πλαίσια θα ισχύσουν όσα μέτρα είχαν ληφθεί και τις προηγούμενες επετείους με τα προστατευτικά κιγκλιδώματα και την εξέδρα που θα απομονώνει τους επισήμους να κατέχουν την πρώτη θέση σε μία σειρά μέτρων τα οποία θα αποφασισθούν μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.
Πάντως προσεκτικό σχεδιασμό ακολουθεί και η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου που μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα, ξεκίνησε να σχεδιάζει το γενικό πλαίσιο ενεργειών της το οποίο και θα εξειδικεύσει την τελευταία εβδομάδα πριν την παρέλαση.
Με δεδομένο πάντως τους πρόσφατους προπηλακισμούς στη διάρκεια της παρέλασης στη Ρόδο για την επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιείται κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ