15.3.2012 11:53

Ξεσήκωσε το κρατητήριο

• 45ΧΡΟΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΦΡΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΦΥΛΑΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΩΦΡΟΝΗΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα το πρωί στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου όταν 45χρονος κρατούμενος άρχισε να φωνάζει και να επιτίθεται φραστικά στον φύλακα δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την αγανάκτησή του αφού επί μία εβδομάδα παραμένει στο κρατητήριο λόγω της απεργίας των υπαλλήλων στο σωφρονιστικό κατάστημα Χίου. 
Ο 45χρονος όπως δήλωσε στους αστυνομικούς δεν αντέχει άλλο την κατάσταση στο κρατητήριο και ζητάει απεγνωσμένα την μεταφορά του στις φυλακές Χίου.
Πάντως μετά και τη χθεσινή Εισαγγελική Παρέμβαση το θέμα αναμένεται να λυθεί άμεσα αφού σύμφωνα με πληροφορίες θα ασκηθούν πιέσεις να γίνει ολιγόωρη διακοπή της απεργίας προκειμένου να μεταφερθούν οι 6 συνολικά κρατούμενοι στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Χίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της απεργίας από 6/3 παραμένει στο κρατητήριο 1 κρατούμενος, από τις 8/3 2 κρατούμενοι ενώ από τις 9/3 3 κρατούμενοι.
ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (17:00):
Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσαν οι σωφρονιστικοί υπαλληλοι στην οποία διευκρινίζουν τα εξής:
"Το Δ.Σ. του Σωματείου μας, μετά την ενημέρωση που είχαμε για τις ιδιαίτερες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι αστυνομικοί, λόγω της παρουσίας κρατούμενου με ψυχολογικά προβλήματα στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Χίου, αποφάσισε ομόφωνα να παραλάβει κατ' εξαίρεση και για μία και μοναδική φορά το συγκεκριμένο κρατούμενο εν μέσω της απεργίας μας. Οδηγηθήκαμε σ' αυτήν την απόφαση μέσα στα πλαίσια καλής συνεργασίας των δύο υπηρεσιών και για να απαντήσουμε στις εκκλήσεις της τοπικής κοινωνίας για ευαισθησία. Παρά την κατ' εξαίρεση παραλαβή οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται επ' αόριστο."

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ