8.7.2015 10:41

Τους... έφαγαν οι Γλάροι

ΔΙΑΦΩΝΙΑ Γ. ΚΑΡΑΜΑΝΗ ΚΑΙ Μ. ΠΙΠΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΩΝ ΓΛΑΡΩΝ

Σαφέστατες αποστάσεις από τους χειρισμούς της Μονομετοχικής Εταιρίας του Δήμου παίρνει το μέλος του Δ.Σ. και αντιδήμαρχος Γ. Καραμανής εκφράζοντας πλέον ανοιχτά την αντίθεσή του για τον τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος αλλά και μέλη του Δ.Σ. της Μονομετοχικής Ακινήτων αποφάσισαν να παραιτηθούν από τη διεκδίκηση της χρηματικής διαφοράς που προέκυπτε από το ποσό των 80.000 ευρώ του παραιτηθέντα πρώτου μειοδότη με το ποσό που επιτεύχθηκε στην δημοπρασία της Δευτέρας ύψους 6.300 ευρώ.

Θυελλώδης συνεδρίαση με εντάσεις κι αποχωρήσεις

Το κλίμα που επικρατεί έπειτα από την απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της μονομετοχικής να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση των 73.700 ευρώ, αποτυπώνουν τα επίσημα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης του Δ.Σ. της εταιρίας που αναρτήθηκαν στη «Διαύγεια» και στα οποία φαίνεται η έντονη διαφοροποίηση τόσο του Γ. Καραμανή όσο και της Διευθύνουσας  Συμβούλου της εταιρίας Μ. Πιπίδη.

Στη θυελλώδη συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας οι Στ. Καμπούρης και Γ. Γεωργούλης εντόπισαν λάθη στον χειρισμό εκ μέρους της εταιρίας με τον πρώτο μάλιστα να σημειώνει ότι  η εταιρεία θα πρέπει να αρκεστεί στην κατάπτωση της εγγυητικής του αρχικού μειοδότη ύψους 900 ευρώ και το θέμα να κλείσει οριστικά.

«Δεν ξέρω τι αποτελέσματα θα έχει η προσφυγή μας στο δικαστήριο. Επειδή προφανώς και η από την πλευρά της Μονομετοχικής έχουν γίνει λάθη, εγώ δεν θέλω να βρεθώ στο δικαστήριο κατηγορούμενος κι ενδεχομένως να χάσω τη δουλειά μου», είπε ο Στ. Καμπούρης για να λάβει την απάντηση από τον Γ. Καραμανή ότι: «όποιος δεν θέλει να του καταλογιστούν ευθύνες δεν πρέπει να μετέχει στο Δ.Σ. της εταιρίας».

Μάλιστα ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας διαφωνώντας και αποχωρώντας μέσα σε κλίμα έντασης προσέθεσε ότι δεν του αρκεί ένας απλός συμβιβασμός, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησής του.

Με τη γραμμή Καραμανή συντάχθηκε και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρίας Μ. Πιπίδη παίρνοντας σαφές αποστάσεις από τον πρόεδρο της εταιρίας Γ. Τσακό, λέγοντας ότι κάποιοι λειτούργησαν κοροϊδεύοντας την Εταιρεία & υποτιμώντας την νοημοσύνη των εκπροσώπων της.

«Κανείς δεν θέλει να καταστρέψει οικονομικά κάποιον άλλο. Υπάρχει απώλεια κερδών για την εταιρεία. Το Δ.Σ. της Μονομετοχικής είναι εδώ για να προασπίζει τα συμφέροντα της εταιρείας και όχι να γίνεται μέρος παιχνιδιού επιχειρηματικών συμμαχιών», ήταν η δήλωσή της σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά.

Το θέμα πάντως έφθασε σε επίπεδο Δημάρχου με τον στενό κύκλο συνεργατών του να τονίζει ότι από πλευράς του θα ζητηθούν εξηγήσεις κι αυτό με δεδομένο ότι η εντολή που είχε δοθεί ήταν να τηρηθεί από τη Μονομετοχική σκληρή στάση απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα. 

 

Δείτε τα επίσημα πρακτικά της θυελλώδους συνεδρίασης ΕΔΩ

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ