17.9.2012 17:34

“Θα μας βρουν ξανά στους δρόμους” (ΒΙΝΤΕΟ)

- «ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΑΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ», ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ Ο ΣΕΣΝΟΧ

Σε απεργία προχωρούν την ερχόμενη Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείου της Χίου, με αφορμή την κατάθεση των νέων μέτρων για τη μείωση του δημοσίου χρέους που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε στα πλαίσια συνέντευξης Τύπου ο Γ. Κουτσουράκης από τον ΣΕΣΝΟΧ, η πολιτική που ακολουθείται στο χώρο της υγείας επιχειρεί να μετατρέψει το Νοσοκομείο σε ένα μεγάλο Κέντρο Υγείας, που θα παρέχει τη βασική περίθαλψη και τίποτα παραπάνω.

«Έχουμε δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα από τις ήδη υπάρχουσες αποχωρήσεις και συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων που δεν αναπληρώνονται με νέες προσλήψεις», ανέφερε ο κ. Κουτσουράκης τονίζοντας ότι Τμήματα και Κλινικές λειτουργούν στα όρια ασφαλείας με ελάχιστο προσωπικό στο οποίο οφείλονται εκατοντάδες ώρες ρεπό.

«Πάμε από το κακό στο χειρότερο. Φανταστείτε ότι μόλις χθες μπήκαν οι υπερωρίες του Πάσχα, ενώ παραμένουμε απλήρωτοι από τον Ιούνιο και μετά χωρίς να έχουν διευθετηθεί τα οφειλούμενα από τους τελευταίους μήνες του 2011».

 

Αποκαλυπτικός σε ότι αφορά τον τρόπο λειτουργίας του Νοσοκομείου μετά από τις περικοπές των τελευταίων δύο χρόνων ήταν στις δηλώσεις του το μέλος του ΣΕΣΝΟΧ Γιάννης Λαμπαδοχυτός, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι:

«Κάποια τμήματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Δεν υπάρχουν αντιδραστήρια για τις μικροβιολογικές εξετάσεις, ενώ σε ότι αφορά τους διαβητικούς φέρνουν ταινίες ζαχάρου από το σπίτι τους», είπε ο ίδιος ενώ συμπλήρωσε :

«Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χρέη που οι ίδιοι δημιούργησαν.  Καμία απλήρωτοι ώρα εργασίας ή εφημερίας. Να πάρουμε πίσω όσα μας έκοψαν εδώ και τρία χρόνια».

Τέλος οι εκπρόσωποι του ΣΕΣΝΟΧ ανέφεραν ότι θα επαναλάβουν τις διαμαρτυρίες στις παρελάσεις και έξω από τα γραφεία των Βουλευτών, αν ψηφίσουν τα νέα μέτρα που έρχονται. 

Watch live streaming video from politischios at livestream.com

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ