19.9.2014 10:46

Τέλος του μήνα η απόφαση του Σ.τ.Ε. για την Χρ. Καλογήρου

Την Κυριακή ψηφίζει για Περιφερειάρχη η πλειοψηφία

Την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου στις 9 το πρωί έχει προγραμματιστεί τα μέλη της πλειονοψηφήσασας παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου «Εμείς, για το Αιγαίο», να εκλέξουν τον επικεφαλής του συνδυασμού, ο οποίος ή η οποία θα είναι ταυτόχρονα και ο περιφερειάρχης.

Το εκλεκτορικό σώμα αποτελείται από τους 25 περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού και τους τρεις γεωγραφικούς αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι θα ψηφίσουν με μυστική ψηφοφορία. Για να πραγματοποιηθεί η εκλογή, θα πρέπει να υπάρχει απαρτία.

Στην περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία, η διαδικασία θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου.

Το πιθανότερο είναι πως δε θα υπάρχει απαρτία αυτή την Κυριακή, ώστε όταν τα μέλη του συνδυασμού «Εμείς, για το Αιγαίο» θα κληθούν να εκλέξουν τον επικεφαλής, να γνωρίζουν αν αναδεικνύουν προσωρινό περιφερειάρχη ή ένα πρόσωπο που θα είναι ο επικεφαλής της περιφερειακής αρχής για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η εκδίκαση

Στο μεταξύ το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης για την αίτηση αναίρεσης που υπέβαλλε η Χρ. Καλογήρου στο Συμβούλιο της Επικρατείας με την οποία ζητάει την αναίρεση της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά που έκρινε άκυρη την εκλογή της στη θέση του Περιφερειάρχη.

Ο εντεταλμένος δικαστής ζήτησε την κατάθεση των φακέλων από τις δύο πλευρές, δηλαδή από Χρ. Καλογήρου και από τους 5 πολίτες της Λέσβου που προσέφυγαν κατά της εκλογής της, μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Ο δικαστής αφού λάβει τους φακέλους θα εισηγηθεί προς το Συμβούλιο της Επικρατείας που με τη σειρά του θα πρέπει να αποφασίσει, για την τελεσίδικη έκβαση της υπόθεσης.

Αυτή η διαδικασία σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους θα διαρκέσει πιθανά μέχρι τέλος του μήνα.

Με πληροφορίες από «Εμπρός» Λέσβου

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ