Ειδήσεις

28/6/16 18:49

τελ. ενημ.: 29/6/16 11:38

Ταξίδι – αστραπή του Γ. Μουζάλα στη Χίο

ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Με γεμάτες τις αποσκευές, επισκέπτεται τη Χίο ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας έπειτα από πρόσκληση που του απεύθυνε το απόγευμα της Τρίτης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί του, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με τους φορείς του νησιού ενώ θα επισκεφθεί τη ΒΙ.ΑΛ. αλλά και τη Σούδα. Το πρόγραμμα του κ. Μουζάλα δεν θα γίνει γνωστό, καθώς υπάρχουν φόβοι για διαμαρτυρίες από την πλευρά των μεταναστών.

Θετικός για τον καταυλισμό στον Χ.Α.Δ.Α.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Α. Μιχαηλίδη εξετάστηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις σε ότι αφορά στο μεταναστευτικό πρόβλημα, με τον Χιώτη Βουλευτή να ζητά επιτακτικά την επίσπευση των διαδικασιών ασύλου ώστε το νησί να αποσυμφορηθεί άμεσα.

Παράλληλα στο τραπέζι βρέθηκε και το ζήτημα της δημιουργίας νέου καταυλισμού στον Χ.Α.Δ.Α., σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Δήμου, ώστε να απελευθερωθούν οι χώροι της Σούδας και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. από πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο Γιάννης Μουζάλας εξετάζει θετικά το ενδεχόμενο δημιουργίας δομής στον πρώην σκουπιδότοπο, κάτι που απομένει να ανακοινωθεί επίσημα μετά και τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων των ερευνών που θα δείξουν ότι η περιοχή είναι μικροβιολογικά ανενεργή από βακτήρια. 

Δείτε επίσης