31.7.2015 12:46

Τα πήρε και έφυγε

107.000 ΕΥΡΩ «ΣΗΚΩΣΕ» ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΙΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ ΚΕΚ «ΟΜΗΡΟΣ» ΠΡΙΝ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ!

Τα λάθη και τις παραλείψεις των προηγούμενων δημοτικών αρχών φαίνεται ότι εξακολουθεί και πληρώνει ο Δήμος Χίου σε μία μάλιστα συγκυρία που και το ένα ευρώ είναι πολύτιμο για το υπό κατάρρευση δημοτικό Ταμείο.

Στην προκειμένη περίπτωση το λάθος αφορά και πάλι στο «ΚΕΚ Όμηρος» για το οποίο ο Δήμος υποχρεώθηκε να καταβάλει χωρίς τη θέλησή του το ποσό των 107.000 ευρώ, καθώς ήταν εγγυητής σε δάνειο που έλαβε το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης πριν από 10 χρόνια. 

Αμαρτίες του παρελθόντος

Η ιστορία του δανείου ξεκίνησε το 2005 όταν η τότε δημοτική αρχή, ως εγγυητής του δανείου, έλαβε 140.000 ευρώ από την τράπεζα «MARFIN», η οποία συγχωνεύθηκε αργότερα με την Τράπεζα Πειραιώς.

Το δάνειο αυτό είχε συναφθεί, όχι μέχρι το τέλος της θητείας της τότε δημοτικής αρχής, αλλά, μέχρι την πλήρη εξόφληση του κεφαλαίου και των τόκων.

Κατά τα έτη 2008 και 2010 είχαν γίνει κάποιες κινήσεις, ώστε το δάνειο να μπει σε κάποια ρύθμιση, αλλά έκτοτε, ουδείς ενδιαφέρθηκε για την αποπληρωμή μου.

Πριν λίγες μέρες, λοιπόν, κι έπειτα από ανεξόφλητες οφειλές και εξώδικο, η τράπεζα «τράβηξε» από το λογαριασμό του Δήμου Χίου το ποσό των 107.000 ευρώ χωρίς επιπλέον προειδοποίηση.

Η ανάληψη των χρημάτων έγινε αντιληπτή μόλις χθες όταν ένας έλεγχος στα διαθέσιμα του Δήμου στην τράπεζα αρκούσε για να επανέλθει στο φως το ζήτημα των σοβαρών λαθών και παραλείψεων στο ΚΕΚ «Όμηρος» που δικαίως αποκαλείται από πολλούς «Λερναία Ύδρα». Λύνεις το ένα πρόβλημα και ξεφυτρώνει άλλο.

Στο όριο

Η συγκεκριμένη πάντως εξέλιξη αποτέλεσε ακόμα ένα πλήγμα στα ήδη επιβαρυμένα οικονομικά του Δήμου. Με δεδομένο το γεγονός ότι τα ανειδίκευτα έσοδα από τα οποία εξαρτάται και η μισθοδοσία των υπαλλήλων βρίσκονται περίπου στο 1 εκ. ευρώ, το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να υπενθυμίσει ότι με ανοιχτές τις υποθέσεις του παρελθόντος και το κράτος να έχει κλείσει τη στρόφιγγα των δόσεων, τίποτα πλέον δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ