22.6.2012 13:05

Τα έσπασαν ΠΑΜΕ – ΠΑΣΚΕ

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ

 
Σε άγρια κόντρα που ακολούθησε σειρά ανακοινώσεων εξελίχθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, αφού η διαφωνία μεταξύ του ΠΑΜΕ που εκπροσωπείται από την παράταξη «Ενότητα» με τις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της ΝΑΡΚΙ, ήταν αρκετή για να καταλήξει σε καταγγελία της Συνέλευσης από τον Γ. Αμπαζή.
Όπως ανέφερε μιλώντας στον «π» ο πρόεδρος του Συλλόγου Α. Γκιούλης, η συνέλευση εδώ και 5 χρόνια πραγματοποιείται την ίδια ημερομηνία δηλαδή μετά το πέρας του σχολικού έτους προκειμένου να μην χάνονται ώρες διδασκαλίας.
«Εμείς είχαμε καλέσει στο διοικητικό συμβούλιο όλους τους συναδέλφους που το απαρτίζουν. Τότε οι εκπρόσωποι της «Ενότητας» δεν εμφανίστηκαν και έτσι με τα 5/7 των μελών αποφασίσαμε όπως μας δίνει το δικαίωμα το καταστατικό να ορίσουμε τη Γ.Σ. στις 19 Ιουνίου», ανέφερε ο κ. Γκιούλης και συνέχισε λέγοντας: «Κατά την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης ξαφνικά ο κ. Αμπαζής ήρθε και κατήγγειλε τη συνεδρίαση λέγοντας ότι είναι παράτυπη και ότι δεν έχει απαρτία. Μετά την αποχώρησή του ακολούθησε βέβαια κατά την πάγια τακτική τους μία ψευδή ανακοίνωση περί μη απαρτίας, γεγονός που είναι ψευδές αφού στην αίθουσα υπήρχαν πάνω από 230 άτομα των οποίων η παρουσία βεβαιώνεται μέσω υπογραφών».
Στον αντίποδα ο Γ. Αμπαζής υποστήριξε ότι η Γ.Σ. έγινε εσκεμμένα σε μία περίοδο όπου οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί είχαν φύγει, με απώτερο σκοπό να μην συζητηθούν καυτά θέματα για τους εργαζόμενους του συγκεκριμένου κλάδου.
«Όλοι τη χρονιά οι συγκεκριμένοι κύριοι δεν έδωσαν σημασία στα προβλήματα και την καθημερινότητα του εκπαιδευτικού. Τώρα επεδίωξαν να κάνουν τη Γ.Σ. με όσο το δυνατόν λιγότερα άτομα για να μην τα ακούσουν για τις επιλογές τους και τη στήριξή τους στα κόμματα του μνημονίου», ανέφερε ο κ. Αμπαζής επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα ότι η συμμετοχή του κόσμου δεν ξεπερνούσε τα 40-50 άτομα σε σύνολο 600 μελών. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ