28.7.2016 18:34

Συνέδριο αυτοκριτικής και ανανέωσης [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ

Κάλεσμα στους πολίτες να συμβάλουν με τις απόψεις και τις θέσεις τους στον προσυνδεριακό διάλογο που έχει ανοίξει στην ιστοσελίδα του κόμματος, απεύθυναν από κοινού η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο Β. Μιχαλοπούλου και το μέλος Φρ. Σέργης, με αφορμή το Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί 6-9 Σεπτεμβρίου. 

Όπως τόνισε η κ. Μιχαλοπούλου, το συνέδριο αποτελεί σταθμό για την αναμόρφωση των στόχων και του προσανατολισμού του κόμματος τα επόμενα χρόνια: «ώστε να μετατραπεί σε ένα κόμμα ενεργών πολιτών και ελπίδων της κοινωνίας, για μια ριζοσπαστική και δημοκρατική αριστερά», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί να απεγκλωβίσει την κοινωνία μας από τα μνημόνια, να απεγκλωβίσει από το οικονομικό-κοινωνικό πλαίσιο του φιλελευθερισμού, τόσο την Ελλάδα, όσο και την Ευρώπη. Κύριος στόχος είναι η αναστροφή της οικονομικής πορείας με όσο το δυνατόν μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης», συμπλήρωσε.

Στο κείμενο του Συνεδρίου έχουν αναπτυχθεί 26 θεματικές ενότητες που καλύπτουν το σύνολο των αναγκών για τον μετασχηματισμό του κράτους, την αναβάθμιση της κοινωνίας σε ζητήματα παιδείας, εργασίας, πρόνοιας, διάκριση των φύλων κα. Παράλληλα, ειδική αναφορά γίνεται για την ανασυγκρότηση του περιβάλλοντος, με βάση γνωστές παθογένειες που κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια.

Από την πλευρά του ο Φρ. Σέργης τόνισε την κατάσταση την οποία κλήθηκε να διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, μετά από τριες νικηφόρες εκλογικές αναμετρήσεις, που όπως είπε, βρήκαν την κοινωνία σύμμαχο του κόμματος. «Το συνέδριο είναι για την επανίδρυση του κόμματος. Καλούμε τον κόσμο να μας στηρίξει, να έρθει κοντά μας, χωρίς να σκεφτούν ότι πρόκειται για χώρο με δογματικές αντιλήψεις. Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και τον πιστεύουμε, είναι να βγάλει τη χώρα από την κρίση», ανέφερε ο ίδιος.

Η αυτοκριτική είναι αναγκαία και καλοδεχούμενη

Στο θέμα της κριτικής που έχουν εκφράσει μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κατά τον προσυνεδριακό διάλογο, αναφορικά με τις προεκλογικές δεσμεύσεις που δεν υλοποιήθηκαν, η κα. Μιχαλοπούλου ανέφερε: «Πιστεύαμε ότι το GREXIT θα οδηγούσε την Ευρώπη σε μια πίεση από την οποία θα προέκυπταν για τη χώρα οφέλη. Εκ των πραγμάτων φάνηκε ότι δεν ήταν έτσι. Δεν καλύπτουμε τις απόψεις μας και τις ενέργειές μας. Αν είχαμε στο μυαλό μας άλλα σχέδια δεν θα πηγαίναμε σε 2η εκλογική αναμέτρηση. Μας ενδιαφέρει να δούμε από εκεί που λέγαμε ότι θα ανατρέψουμε τον κόσμο γιατί δεν έγινε. Τώρα ξέρουμε ότι τα πλαίσια ήταν πάρα πολύ στενά. Νομίζαμε ότι τα ταμεία είχαν χρήματα για παραδείγματα. Τελικά δεν είχαν...». 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ