9.9.2015 21:41

Συγκέντρωση επανεκλογής [ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ]

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Ελπίδες, προερχόμενες κυρίως από ηχηρές παρουσίες του παραδοσιακού προοδευτικού χώρου, για επανεκλογή βουλευτή στο νησί, αναπτέρωσε σήμερα το βράδυ η προεκλογική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ξενοδοχείο «Ελληνικό Κάστρο».

Οι κλειστές συγκεντρώσεις και η απογοητευτική εικόνα του Ιανουαρίου έδωσαν τη θέση τους σε εικόνες συσπείρωσης και ομόνοιας, με μοναδικό στόχο την ανάκτηση της βουλευτικής έδρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και την επιστροφή της στο ΠΑΣΟΚ.

Παρουσία δεκάδων στελεχών, φίλων και υποστηρικτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ.,  η τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ Ε. Χαλάτση, ο πρώην Γρ. της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγας αλλά και το μέλος της επιτροπής ανασυγκρότησης της σοσιαλδημοκρατίας έδωσαν το δικό τους στίγμα για τις επερχόμενες εκλογές.

Η εκδήλωση

Η προεκλογική συγκέντρωση ξεκίνησε με την προβολή βίντεο του απολογισμού του κοινοβουλευτικού έργου του Κ. Τριαντάφυλλου, βίντεο που όπως ειπώθηκε απευθύνεται σε όσους αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα της κοινοβουλευτικής του θητείας.

Στην θετική προοπτική της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜ.ΑΡ. αναφέρθηκε στην ομιλία της η Ε. Χαλάτση τονίζοντας την μεγάλη άνοδο που παρουσιάζει αυτή η συνεργασία σε ολόκληρη την Ελλάδα και στην πολύ μεγάλη δυναμική που έχει το ψηφοδέλτιο στη Χίο με επικεφαλής τον Κ. Τριαντάφυλλο.

Ο Α. Παπαδόπουλος  στάθηκε στην πολύ μεγάλη ιστορική αναγκαιότητα επανένωσης του μεσαίου χώρου στην Ελλάδα ως ένα αντίβαρο απέναντι στον λαϊκισμό και τις συντηρητικές δυνάμεις ενώ επεσήμανε την επιτυχημένη κοινοβουλευτική θητεία του Κ. Τριαντάφυλλου τονίζοντας την ανάγκη τέτοιοι άνθρωποι να εκπροσωπούν τη Χίο αλλά και τους Έλληνες στο κοινοβούλιο ειδικά σε περιόδους κρίσης.

Ξεχωριστή υπήρξε η ομιλία του πρώην Νομάρχη Χίου και πρώην Γρ. της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγα ο οποίος ξεκίνησε λέγοντας ότι είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται στο νησί μας προκειμένου να συμμετάσχει στην προσπάθεια κατάληψης κοινοβουλευτικής από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Επεσήμανε δε, τη σοβαρότητα του πολιτικού εγχειρήματος, προκειμένου να εκφραστούν οι προοδευτικές δυνάμεις ως ένας τρίτος εναλλακτικός πόλος διακυβέρνησης της χώρας.

Οι υποψήφιοι

Έμφαση στην ΔΗΜ.ΣΥ. ως ενός πολιτικού πλαισίου που συνενώνει όλες τις προοδευτικές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου έδωσε στην τοποθέτησή του ο υπ. Βουλευτής Κ. Χλωμούδης δηλώνοντας ότι είναι πολύ χαρούμενους που βρίσκεται στη Χίο συμμετέχοντας σε αυτό το ψηφοδέλτιο.

Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΔΗΜ.ΑΡ. και υπ. Βουλευτής με τη ΔΗΜ.ΣΥ. Δ. Ξυνταριανός υπερθεμάτισε της ανάγκης για ενότητα και συνεννόηση όχι μόνο ενόψει των εκλογών αλλά κυρίως μετά από αυτές, επισημαίνοντας άμεσα την ανάγκη η χώρα να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Στην τοπική ανάπτυξη με έμφαση στο πλαίσιο των υποδομών που απαιτούνται προκειμένου το νησί να βαδίσει προς ένα καλύτερο μέλλον, αναφέρθηκε με τη σειρά του ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Μ. Κράκαρης υπενθυμίζοντας ότι θα πρέπει άμεσα να υπάρξει επανέναρξη όλων των βαλτωμένων έργων της Χίου.

Τέλος ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου  Κ.  Τριαντάφυλλος που ξεκινώντας την ομιλία του σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο να είναι επικεφαλής του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου και ότι η δυναμική συμμετοχή του προοδευτικού κόσμου της Χίου στην πρώτη εκδήλωση της ΔΗΜ.ΣΥ. αποτελεί ένα βασικό στοιχείο αισιοδοξίας.

 Επεσήμανε την ανάγκη η Χίος «να έχει ισχυρή και αποτελεσματική κοινοβουλευτική εκπροσώπηση που να μην υπόσχεται τα πάντα στους πάντες αλλά να συνεργάζεται με τους πάντες, που να μη διαχωρίζει τους πολίτες σε δεξιούς και αριστερούς, αντιμνημονιακούς ή μνημονιακούς αλλά να ενώνει όλους τους πολίτες».

Παράλληλα έδωσε έμφαση στην ανάγκη για συνεργασία προκειμένου να επιλυθούν άμεσα τα τοπικά ζητήματα στη βάση ενός προοδευτικού σχεδίου ανάπτυξης του νησιού και μίλησε για την αισιοδοξία ότι «μπορούμε να τα καταφέρουμε παρά το γεγονός ότι οι 7 μήνες συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έφεραν πολύ πίσω τη χώρα αλλά και τη Χίο».

Κλείνοντας την ομιλία του ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΔΗΜ.ΣΥ. σημείωσε ότι: «ο Χειμώνας που θα ακολουθήσει θα είναι πολύ δύσκολος απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα , όμως εμείς προτάσσουμε τη σοβαρότητα και την αποτελεσματική δουλειά καθώς και την αισιοδοξία ότι ο τόπος αυτός και ο χώρος αυτός έχει περάσει πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις και θα τα καταφέρουμε ξανά».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ