13.3.2012 15:08

«Στους δήμους η αρμοδιότητα των μαθητικών δρομολογίων»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΔ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Επιστολή διαμαρτυρίας με αποδέκτες τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας απέστειλε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βορείου Αιγαίου (ΠΕΔ) Π. Λαμπρινούδης σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών από και προς τις απομακρυσμένες περιοχές.
Στην επιστολή του ο κ. Λαμπρινούδης τονίζει τη χαλαρή στάση που κρατάει η πολιτεία σε ότι αφορά τις συμβάσεις που έχει συνάψει με τους οδηγούς ταξί και τα ΚΤΕΛ με αποτέλεσμα όπως αναφέρει πολλοί από αυτούς να τις έχουν καταγγείλει αφού το κράτος δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του.
«Απαιτούμε την άμεση καταβολή στους δικαιούχους μεταφορείς των οφειλομένων που προβλέπονται από τις συμβάσεις τους, προκειμένου να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα της συνέχισης του προγράμματος» αναφέρει η επιστολή ενώ καταλήγει λέγοντας ότι:
«Πιστεύουμε ότι η ΚΕΔΕ πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία για τη σωστή μεταφορά της αρμοδιότητας στην Α’βάθμια Αυτοδιοίκηση, που θα διασφαλίζει τους πόρους για τη δωρεά και ασφαλή μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο τους, χωρίς την επιβάρυνση των οικογενειών τους. Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει με κάθε τρόπο όλοι ενωμένοι να αρνηθούμε την ανάληψή της».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ