13.11.2014 10:36

Στον πάγο οι επιχορηγήσεις στα αθλητικά σωματεία [BINTEO]

«ΕΓΩ ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ ΑΝ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ, ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩ» ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ Ο Μ. ΒΟΥΡΝΟΥΣ

Αποφασισμένος να τραβήξει διαχωριστική γραμμή από την τακτική του πρώην Δημάρχου Χίου Π. Λαμπρινούδη σε ότι αφορά στο ζήτημα της επιχορήγησης των αθλητικών σωματείων εμφανίστηκε ο Μ. Βουρνούς κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο κατόπιν ερωτήματος του συμβούλου της πλειοψηφίας Παναγιώτη Παππή.

Ο νέος Δήμαρχος ασπαζόμενος πλήρως την εισήγησης της Οικονομικής Υπηρεσίας που είναι αρνητική στο ζήτημα της επιχορήγησης με δεδομένο ότι ο παρόν προϋπολογισμός δεν είναι ισοσκελισμένος και άρα το ταμείο είναι μείων, διαμήνυσε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν πρόκειται να εκταμιευθούν χρήματα για τον συγκεκριμένο σκοπό.

«Η Οικονομική Υπηρεσία δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή να επιχορηγηθούν τα αθλητικά σωματεία καθώς οι δαπάνες είναι κατά 1 εκ. ευρώ περισσότερες από τα έσοδά μας. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος ότι απαγορεύει τις ελαστικές δαπάνες δηλαδή αυτές που δεν είναι υποχρεωτικές. Το να δώσει ο δήμαρχος «εντέλλεσθε» δηλαδή να ξεπεράσει τον νόμο και όσα αυτός προβλέπει, σημαίνει ότι ο ίδιος διαφοροποιείται από το νόμο και λέει ότι «δεν είναι έτσι τα πράγματα αλλά είναι αλλιώς». Εγώ «εντέλλεσθε» αν δεν κινδυνεύει ανθρώπινη ζωή δεν σκοπεύω να υπογράψω», είπε κατηγορηματικά ο ίδιος βάζοντας άνω τελεία σε ένα ζήτημα που ήρθε ξανά στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής τις επιχορηγήσεις έχουν λάβει κανονικά τα πολιτιστικά σωματεία με εντολή του προηγούμενου Δημάρχου Π. Λαμπρινούδη. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ