3.4.2012 14:01

Στο στόχαστρο του MEGA Κ. Μουσουρούλης και Ε.Τσουρή (VIDEO)

"ΟΡΓΙΟ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ" ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΧΙΟΥ

Στο όργιο τροπολογιών στο παρά πέντε της διάλυσης της Βουλής, εντάσσει τους δύο βουλευτές Χίου, το MEGA CHANNEL, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα ρουσφέτια αποκτούν πλέον διακομματικό χαρακτήρα.
Και οι δύο βουλευτές σύμφωνα με το ρεπορτάζ προσπαθούν να περάσουν την τροπολογία για την παραχώρηση του «Ξενία» στον δήμο Χίου, προκειμένου να είναι αρεστοί στην εκλογική τους περιφέρεια.
Μάλιστα ο τίτλος του ρεπορτάζ «Όργιο Τροπολογιών» είναι ενδεικτικό της στάσης που κράτησε ο τηλεοπτικός σταθμός απέναντι στους δύο βουλευτές.
Άμεση πάντως ήταν η απάντηση του Κ. Μουσουρούλη ο οποίος έσπευσε να διευκρινίσει τα εξής:
«Σχετικά με αναφορές σε μέσα μαζικής ενημέρωσης για τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή, σε νομοσχέδια υπό συζήτηση, θεωρώ αυτονόητο πως, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού έργου, οφείλω να συμμετέχω ενεργά έτσι ώστε να γίνονται βελτιώσεις, προτάσεις, ή τροποποιήσεις στα κατατεθέντα νομοσχέδια.
 Εν προκειμένω, διευκρινίζω πως προσφάτως κατέθεσα, ή συνυπέγραψα τροπολογίες, που έχουν αποτελέσει αντικείμενο επεξεργασίας εδώ και αρκετό διάστημα και που σε κάθε περίπτωση αποσκοπούν σε βελτιώσεις ή διορθώσεις υφιστάμενων ζητημάτων, με την ευκαιρία αντίστοιχων παρεμβάσεων από τα αρμόδια Υπουργεία. Παράδειγμα, η τροπολογία και οι προτάσεις (με πολυσέλιδη τεκμηρίωση) για την επιτάχυνση της διαδικασίας των απαλλοτριώσεων αφορά βελτίωση ειδικά για τα συγχρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. έργα και κατατέθηκε στο πλαίσιο άρθρων για τις απαλλοτριώσεις του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων. Επίσης, η τροπολογία για το «Ξενία» Χίου δεν αφορά σε καμία περίπτωση πρόταση ειδικής μεταχείρισης της Χίου, αντιθέτως το ζητούμενο είναι να εφαρμοστεί εκεί ό,τι έχει ήδη νομοθετηθεί για άλλες περιπτώσεις, όπως αυτών των Ξενία της Σπάρτης, Ηρακλείου, Χανίων, Άρτας κλπ. Τέλος, η τροπολογία που κατατέθηκε με συναδέλφους σχετικά με την αξιοποίηση ακινήτων που έχουν περιέλθει στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος (ΑΤΕ) αλλά στην πλειοψηφία τους είναι εγκαταλελειμμένα, ζήτημα που γνωρίζω από καιρό, είχε σκοπό την αξιοποίησή τους με τη συνδρομή από κοινού της ΑΤΕ και του αρμοδίου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προς προφανές όφελος της ανάπτυξης, καθώς και του αγροτικού τομέα αφού θα μπορούσε να συνεισφέρει θετικά στην προσέλκυση νέων αγροτών».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ