21.10.2014 11:42

Στο μικροσκόπιο των αρχών τα πεπραγμένα στο ΔΗΠΕΘΕ

Κατά πλειοψηφία απόφαση για παρέμβαση ορκωτών λογιστών, επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης και οικονομικών επιθεωρητών του Υπ. Οικονομικών

Να εξαλειφθούν οι σκιές και να σταματήσει η παραφιλολογία γύρω από την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στο παρελθόν αναφορικά με τα πεπραγμένα των παλαιοτέρων διοικήσεων του ΔΗΠΕΘΕ αποφάσισε χθες το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Θεάτρου υπό την προεδρεία του Δημάρχου Χίου Μανώλη Βουρνού.

Όπως ειπώθηκε από τον ίδιο το γεγονός ότι ουδέποτε εκτελέστηκε η προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που προέβλεπε την πρόσκληση των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης, από μόνο του αποτελεί αιτία για περαιτέρω έλεγχο.

«Ο έλεγχος θα αποτελέσει λείανση των σχέσεων του ΔΗΠΕΘΕ με την κοινωνία», είπε ο κ. Βουρνούς για να λάβει τη σύμφωνη γνώμη και των υπόλοιπων μελών του Δ.Σ., εκτός του Μ. Κοντούδη, προκειμένου να προσκαλέσει για έλεγχο ορκωτούς λογιστές, επιθεωρητές δημοσίας διοίκησης αλλά και οικονομικούς επιθεωρητές του Υπ. Οικονομικών.

Ο έλεγχος σε πρώτη φάση θα αφορά τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης για τα έτη 2013,2012 και 2011 ενώ αν χρειαστεί θα επεκταθεί και πριν το 2010.

Άμεση χρηματοδότηση από το Υπ. Πολιτισμού

Αναφορικά με τα οικονομικά του ΔΗΠΕΘΕ η πρώτη σοβαρή χρηματοδότηση αναμένεται να έρθει από το Υπουργείο Πολιτισμού με το ποσό των 42.000 ευρώ αφού όμως πρώτα διακανονιστούν τα χρέη προς Εφορία και ΙΚΑ τα οποία αγγίζουν τις 17.000 ευρώ.

Μέχρι τότε το Περιφερειακό Θέατρο Βορείου Αιγαίου έχει στη διάθεσή του ταμειακό υπόλοιπο 54,52 ευρώ.

Σε ότι αφορά στις συναλλαγές του Θεάτρου με τρίτους ο Δήμαρχος Χίου έδωσε εντολή όλες να γίνονται μέσω τραπεζικών συναλλαγών ή internet banking ώστε τα πάντα να καταγράφονται και να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος που εξέθεσαν το ΔΗΠΕΘΕ στα μάτια της χιώτικης κοινωνίας.

Ουσιαστική συζήτηση

Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ για πρώτη φορά αναπτύχθηκε σε σοβαρή βάση ο περιφερειακός χαρακτήρας που πρέπει να έχει το θέατρο ενώ τέθηκε και το ζήτημα της μόνιμης στέγης του ΔΗΠΕΘΕ που κυρίως θα είναι οικονομικά συμφέρουσα για τον Δήμο.

Και τα δύο ζητήματα θα απασχολήσουν το ΔΗΠΕΘΕ σε επόμενη συνεδρίαση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ