21.3.2012 11:19

Στηρίζει μόνο ο δήμος

• ΠΑΡΟΝΟΜΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΛΕΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 
Ανοιχτά τελικά θα παραμείνουν τα σχολειά, η αγορά και το λιμάνι της Χίου, κατά την αυριανή κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει οι ναυτεργάτες στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Βουνακίου.
Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα το πρωί ο δήμος Χίου, διευκρινίζει ότι μετά τις χθεσινοβραδινές επαφές με τους κατοίκους Συκιάδας και Λαγκάδας και παρά την αναστολή των κινητοποιήσεων από πλευράς ΠΝΟ, αποφασίστηκε να κλείσουν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες που υπάγονται σε αυτόν σε ένδειξη συμπαράστασης για το δίκαιο των αιτημάτων των ναυτικών.
Την ίδια ώρα δελτία Τύπου για το συγκεκριμένο ζήτημα απέστειλε τόσο το Εργατικό Κέντρο όσο και η ΟΕΒΕ μέσα στα οποία διευκρινίζουν ότι στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα των ναυτεργατών ενώ καλούν τον κόσμο να συμμετέχει μαζικά στην αυριανή κινητοποίηση.
Παρόλα αυτά η ΟΕΒΕ δεν ξεκαθαρίζει αν θα κλείσουν οι επιχειρήσεις την ώρα των κινητοποιήσεων.
Σε ότι αφορά την απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων τόσο η πρωτοβάθμια όσο και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση πήραν εντολή από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου να μην κλείσει κανένα δημοτικό, γυμνάσιο ή λύκειο του νησιού αφού κάτι τέτοιο είναι παράνομο σύμφωνα με τον Καλλικράτη.
«Οι λόγοι για τους οποίους ο δήμος μπορεί να διατάξει το κλείσιμο των σχολείων είναι σαφείς. Πρώτον για έκτακτη ανάγκη και δεύτερον σε περίπτωση επιδημικής νόσου. Με βάση αυτά τα δεδομένα εμείς επικοινωνήσαμε με την προϊστάμενη αρχή της Περιφέρειας και λάβαμε εντολή να διατηρήσουμε τα σχολεία ανοιχτά», ανέφερε στον «π» ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αρ. Κελεπερτζής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την ώρα συνεδριάζει η εκτελεστική επιτροπών των κατοίκων Συκιάδας – Λαγκάδας προκειμένου να λύσουν τις τεχνικές λεπτομέριες.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ