30.6.2016 13:59

Στη θέση τους τελικά οι υπόγειοι κάδοι

«ΑΔΕΙΑΣΜΑ» ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ. ΜΠΕΛΕΓΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΒΟΥΡΝΟΥ

Λίγο το χθεσινό άρθρο του Γ. Παντελάρα στον «π», λίγο η αντιπολιτευτική διάθεση του Νίκου Μαρτάκη και η πολυσυζητημένη απόσυρση των υπόγειων κάδων από τον πρώην Δήμο Αγίου Μηνά «μπήκε στον πάγο», με τον Μ. Βουρνού να λέει ότι δεν τίθεται τέτοιο ενδεχόμενο.

Χρειάστηκαν μόλις λίγα λεπτά ομιλίας του πρώην Αντιδημάρχου Καθαριότητας Ν. Μαρτάκη για να καταστεί σαφές ότι δεν μπορεί ένα απολύτως επιτυχημένο εγχείρημα που κόστισε δεκάδες χιλιάδες ευρώ να ακυρωθεί εξαιτίας μίας λάθους εκτίμησης.

Το θέμα της απόσυρσης των υπόγειων κάδων, επανήλθε στο προσκήνιο κατά τη συζήτηση του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή, της επιστροφής γερανοφόρου οχήματος που είχε παραχωρήσει η εταιρία «Οικόπολις» στον Δήμο Χίου.

Εκεί ο Νίκος Μαρτάκης ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν να επιστρέφεται ένα όχημα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αποκομιδή των σκουπιδιών από τους υπόγειους κάδους.

«Πάτε να καταργήσετε ένα εγχείρημα που στο παρελθόν δούλευε καλά επειδή είπατε ότι δεν υπάρχει ειδικό όχημα για να παίρνουμε τα απορρίμματα από τους υπόγειους κάδους. Γιατί δεν  αξιοποιείται αυτό το όχημα που θέλετε να επιστρέψετε;», ήταν η εύλογη απάντηση του Ν. Μαρτάκη για να λάβει την απάντηση από τον Μ. Βουρνού ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης των υπόγειων κάδων.

Αυτή η φράση του Μ. Βουρνού ήρθε μόλις λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Γ. Μπελέγρη στον «π» ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας σκοπεύει να καταργήσει τους υπόγειους κάδους στην Δημοτική Ενότητα Αγίου Μηνά και να τους αντικαταστήσει με 100 νέους. Με μία απλή φράση ο Δήμαρχος ακύρωσε τόσο τις σκέψεις όσο και τον σχεδιασμό της Υπηρεσίας Καθαριότητας, προκειμένου να ξεφύγει από τα πυρά της αντιπολίτευσης, κάτι που τελικά ως φαίνεται θα του κοστίσει την εσωπαραταξιακή του ηρεμία.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ