16.5.2012 17:40

Σταθερή πρωτιά για την αποχή (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΩΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Υπό τη σκιά του δεύτερου γύρου των Εθνικών εκλογών και με το πλέον υποτονικό κλίμα, πραγματοποιήθηκαν χθες σε όλη τη Χώρα, οι ετήσιες φοιτητικές εκλογές προκειμένου να εκλεγούν οι εκπρόσωποι των φοιτητών και των σπουδαστών στα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Σε τοπικό επίπεδο, ελαφρά περισσότερη ήταν η προσέλευση των φοιτητών στην εκλογική διαδικασία η οποία διάρκεσε 12 ώρες, από τις 7 το πρωί της Τετάρτης μέχρι και τις 7 το βράδυ, με τους περισσότερους ψηφοφόρους να δηλώνουν απογοητευμένοι τόσο από το πολιτικό σύστημα όσο και από τη συνεννόηση των πολιτικών αρχηγών στη μετεκλογική σκακιέρα.

Μεγάλος απών από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ, που παρά τα ανοδικά ποσοστά που κατέγραψε στην εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου, δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο, ελέω απουσίας στελεχών στη νεολαία.

Αυξητικά ποσοστά την ίδια ώρα αναμένει η παράταξη της ΠΑΣΠ που φέτος μετά από σειρά ετών στη δεύτερη ή την τρίτη θέση εμφανίστηκε περισσότερο οργανωμένη και με τάσης αυτοκριτικής αλλά και διαχωρισμού τόσο από τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ όσο και από το μνημόνιο.

Τα ποσοστά της πάντως φαίνεται να διατηρεί και η επί σειρά ετών πρώτη στις φοιτητικές εκλογές ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που παρά το πλήγμα που δέχθηκε ο πολιτικός της φορέας στις πρόσφατες εκλογές, εμφανίζεται χωρίς ιδιαίτερες διαρροές προς τρίτες φοιτητικές παρατάξεις.

Κλασσικό μοτίβο των ημερών και οι ανεξάρτητες οργανώσεις των φοιτητών που κόντρα στη λογική των «μεγάλων», επιδιώκουν αυτοοργάνωση και μαζικοποίηση των αγώνων για καλύτερες συνθήκες.

Σταθερή δύναμη τέλος αποτελεί η προσκείμενη στο ΚΚΕ παράταξη της Πανσπουδαστικής που με κύριο αίτημα την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ε.Ε. και το μνημόνιο απαιτεί δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους τους φοιτητές. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ